&

Essche Boys 1 - Acht 1

Essche Boys 1 laat Acht 1 gaan met de winst

v.v.Acht kwam zondag 8 oktober in de 1e minuut goed weg toen Robin van Beek te veel tijd nodig had om een bal binnen te schieten, Bart van den Hurk kon met een sliding nog net redding brengen op de lijn. Na een kwartier spelen volgden er 3 doelpunten snel achter elkaar. Eerst was het Roy Roestenburg die in de 15e minuut de 0-1 op het scorebord bracht. Lang kon Acht hier niet van genieten want nog in dezelfde minuut scoorde Robin van Beek van Essche Boys alweer de gelijkmaker 1-1.

In de 17e minuut liet Sander van den Heuvel van de rechterkant een voorzet los die door Pim Laansma werd weggekopt. De afvallende bal werd door Robertino Geerings direct uit de lucht achter de doelman geschoten: 1-2. Amper 3 minuten later bijna eenzelfde treffer maar toen redde de doelman en schoot Indy Wouterse de rebound over het doel. In de 30e minuut kreeg Acht een grote mogelijkheid toen Bas van Kemenade een voorzet bij de 2e paal liet vallen waar Shentley Mathilda kon inkoppen, Bart Spooren tikte deze bal tot hoekschop. In de blessuretijd van de 1e helft scoorde Acht de belangrijke 1 -3. Melvin van der Groen zette de aanval zelf op, speelde Indy Wouterse in het strafschopgebied in en vroeg de bal terug om deze daarna diagonaal in de verre hoek te schieten. Met deze 3e treffer konden de spelers van Acht met een lekker gevoel de kleedkamers op zoeken.

Binnen 5 minuten na de rust kopte Niek Broeders een hoekschop van Sander van den Heuvel keihard in de kruising, hiermee besliste hij de wedstrijd definitief in een vroeg stadium. Het vervolg van de wedstrijd was slordig, beide elftallen kregen nog wel mogelijkheden om te scoren waarvan Essche Boys de beste (De lob van Yannic van Gerven was te zacht en een schot van Marco den Ouden werd gepareerd door de doelman van Acht), maar de eindstand bleef uiteindelijk 1 -4.