&

Spoordonkse Boys 1 - Essche Boys 1

Essche Boys verliest nipt van Spoordonkse Boys

Essche Boys ging zondag 30 oktober op bezoek bij Spoordonkse Boys. Om aansluiting met de bovenste ploegen te vinden moest EB winnen zondag in Spoordonk. Ondanks dat het einde van de maand oktober in zicht is en regen en storm meer op zijn plaats zou zijn,  was het weer perfect waardoor er veel supporters naar het sportpark gekomen waren.

Spoordonk had in de beginfase licht de overhand en dit resulteerde na 5 minuten in een schot door Jasper van Agt dat net langs vloog. Na 20 minuten was het wel raak voor de thuisploeg. Na een mooie dieptepass ging aanvaller Tom van Agt richting de keeper en schoot vanuit een moeilijke hoek beheerst binnen, 1-0 voor de thuisploeg. Tien minuten later kwam Essche Boys op gelijke hoogte. Jethro van Gerven bereikte met een vrije trap Yannic van Gerven die goed voor zijn man kwam en de 1-1 binnen kopte. Voor de theepauze vielen er geen kansen meer te noteren en was dit dus ook de ruststand.

De 2e helft gingen beide ploegen op zoek naar de 3 punten. Het spel golfde op en neer en het tempo lag hoog wat leuk was voor de supporters om te zien. Essche Boys kwam goed uit de startblokken maar een tweede goal bleef uit. Daarnaast bleef Spoordonkse Boys ook gevaarlijk zonder echte kansen te creĆ«ren en bleef het een spannende wedstrijd. Twintig minuten voor tijd maakte Spoordonkse Boys uit een corner de 2-1. Essche Boys kon de bal niet goed weg werken waardoor Sjoerd van Ham uiteindelijk de bal hard in de goal schoot. Direct na de 2-1 kreeg Essche Boys de mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen, maar de kopbal van Rudi van Gemert miste het doel op een haar na. In het restant van de wedstrijd drong Essche Boys aan maar het bleef 2-1 waardoor de punten in Spoordonk bleven en zij zelfs de koppositie veroverden. Het verlies was een tegenvaller voor de Essche Boys daar ze een prima wedstrijd hadden gespeeld en een punt verdiend was geweest tegen de koploper.

Zondag 6 november speelt Essche Boys thuis tegen Riel. Een weerzien met oud Essche Boys speler Mathieu van der Steen die de mannen van Riel onder zijn hoede heeft.  Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.