&

Gloria UC 1 - Essche Boys 1

Driepunter voor Essche Boys tegen Gloria UC

Zondag 26 maart ging Essche Boys op bezoek bij Gloria UC uit Baarle-Nassau. Bij winst zou Essche Boys een grote stap zetten richting directe handhaving. De start van Essche Boys was alles behalve voortvarend.

Na 5 minuten maakte Gloria UC al de openingstreffer. De diep gestuurde buitenspeler van Gloria UC sneed naar binnen en verschalkte keeper Frits Hermes na 2 pogingen, 1-0. Kort daarna werd een ingestudeerde corner van Gloria UC teruggelegd op de 16 meter en werd de bal tegen de hand van Jethro van Gerven geschoten, waardoor de scheidsrechter naar de stip wees. De zwak ingeschoten penalty werd gekeerd door Frits Hermes en in de rebound verrichtte hij nog een goede redding. Hierdoor hield Frits Hermes zijn team in de wedstrijd. De volgende tegenvaller voor Essche Boys was het uitvallen van Jens Rutten en Tim van Velthoven. De invallers Rick van Kasteren en Quint den Ouden, die hersteld is van een half jaar blessureleed, moesten vol aan de bak om de achterstand mee om te zetten. Essche Boys kreeg, ondanks een matige eerst helft, een goede kans via Marco den Ouden maar hij mikte de bal met een lob naast het doel. Een paar minuten later kon een hard schot van Dennis Vorstenbosch met moeite gepareerd worden door de keeper van Gloria UC.

In de 2e helft kwam Essche Boys beter voor de dag. Kansen bleven in het eerste kwartier na rust uit. Maar na een uur spelen viel de verdiende gelijkmaker. Marco den Ouden werd neergehaald en Essche Boys kreeg een vrije trap op 20 meter van het doel. Deze werd door Jethro van Gerven verzilverd en zo stond de 1-1 op het scorebord. Een paar minuten later mocht Essche Boys van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Een goed genomen vrije trap werd bij de 2e paal neergelegd en de speler van Gloria UC kopte deze voor de goal naar de vrijstaande aanvaller. Deze raakt de bal niet goed, waardoor Frits Hermes de bal makkelijk kon oprapen. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Essche Boys beter in het spel en kwamen er meer kansen. Dit resulteerde in een voorsprong een kwartier voor tijd. Rudi van Gemert stuurde aanvaller Marco den Ouden diep. De bal leek te hard en een simpele prooi voor de keeper, maar de keeper verkeek zich op de dieptepass en de bal stuiterde prompt over de keeper heen. Rudi van Gemert scoorde dus vanaf de middellijn de 1-2 voor Essche Boys. Na dit doelpunt ging Gloria UC aandringen waardoor Essche Boys meer ruimte kreeg om te counteren. In de blessuretijd gooide Essche Boys het duel op slot nadat Marco den Ouden onderuit werd gehaald in het zestien meter gebied. Jasper Vorstenbosch mocht aanleggen en faalde niet, 1-3. Essche Boys kwam daarna niet meer in gevaar en nam zo de 3 punten mee. Door deze overwinning komt Essche Boys op 22 punten. Het zet de directe concurrenten, dankzij gunstige uitslagen op de andere velden, op een grotere achterstand in strijd om handhaving in de vierde klasse.

Zondag 2 april speelt Essche Boys thuis tegen koploper Spoordonkse Boys.