&

Audacia 1 - Essche Boys 1

Essche Boys wint dit kalenderjaar voor de 4e keer op rij de uit-wedstrijd

Zondag 9 april ging Essche Boys op bezoek bij Audacia. De heenwedstrijd werd er niet gescoord en eindigde in 0-0. In de eerst helft bleven grote kansen uit. In de 23e minuut kreeg Essche Boys de beste kans om op voorsprong te komen. Een prima genomen corner door Jasper Vorstenbosch werd door Jethro van Gerven richting het doel gekopt.

De keeper van Audacia stond op de goede plek waardoor hij de bal tegen kon houden. Audacia kreeg in de eerste helft een paar schietkansen maar ze wisten het net niet te vinden waardoor de ruststand 0-0 was. In de rust werd keeper Frits Hermes vervangen door Bram Schoenmakers i.v.m. een blessure. In de 47e minuut kwam Jasper Vorstenbosch, na een prima aanval, alleen voor de keeper. Hij probeerde de bal langs de keeper te stiften maar met een reflex hield de keeper de bal tegen waardoor de kans verloren ging. Vijf minuten later soleerde Marco den Ouden alleen richting de keeper. Op het moment dat hij wilde schieten werd de bal hem ontnomen door een goed ingezette tackle van de meegelopen verdediger van Audacia.

Na 62 minuten kwam Essche Boys op voorsprong. Het was Marco den Ouden die de verdedigers van Audacia weer eens het nakijken gaf. Hij legde de bal terug op de inkomende Robin van Beek en hij schoot onberispelijk binnen, 0-1. Audacia drong aan en 2 minuten later dacht men de gelijkmaker binnen te schieten. Maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 71e minuut werd het alsnog bijna gelijk maar de ingevallen Essche keeper Bram Schoenmakers liet zich met een voortreffelijke redding niet passeren. In de 85e minuut verrichte Bram Schoenmakers wederom een goede redding. De bal werd hard op doel geschoten, maar hij kon zijn hand er nog tegen aanzetten en tikte de bal tegen de onderkant van de lat. De bal stuiterde vervolgens voor de lijn het veld weer in en kon worden weggewerkt uit het Essche doelgebied, waardoor het 0-1 bleef. Na 3 minuten blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Wagemans af en pakte Essche Boys weer 3 punten tijdens een uitwedstrijd. Hierdoor werd ook de 4e uitwedstrijd van dit kalenderjaar winnend afgesloten.

De eerstvolgende wedstrijd is op maandag 17 april, 2e paasdag, thuis tegen RKDSV. Aanvang wedstrijd 14.00 uur