&

Vessem 1 - Essche Boys 1

Essche Boys gelukkige winnaar in degradatieduel

Direct na de winterstop volgt een reeks van cruciale wedstrijden tegen directe concurrenten om de strijd tegen degradatie. Deze reeks is ingegaan met een nieuwe trainer voor Essche Boys I, Rob van Griensven. Dit nadat afgelopen donderdag het bestuur en de vorige trainer Rene van de Putten in goed overleg de samenwerking hebben beëindigd.

De eerste wedstrijd van de reeks is tegen de nummer 11 Vessem. De thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen was een wedstrijd met nauwelijks kansen aan beiden kanten en werd uiteindelijk met 1-0 verloren door de Essche ploeg. Essche Boys zou vandaag revanche nemen voor deze nederlaag, maar daar zag het er lang niet naar uit. Het is dan ook Vessem dat de wedstrijd het beste begint en de meeste kansen krijgt. Doelman Guus Doggen onderscheidt zich in de eerste helft met enkele goede reddingen en houdt zijn ploeg lang op de been. In de 29ste minuut wordt het dan toch 1-0 door een mooi schot van de rechtsbuiten van Vessem in de verre hoek. In de 40ste minuut wordt het 1-1 door een perfect
getimede kopbal van Rudi van Gemert uit een strak genomen corner van Jethro van Gerven.

In de tweede helft blijft Vessem druk houden op Essche Boys, met veel corners voor de gastheren tot gevolg. Had Vessem in de thuiswedstrijd slechts enkele corners nodig om te scoren, lukte het vandaag na vele pogingen (23x!) niet. In de 70ste minuut krijgt Vessem een goede kans om het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken, maar is het Quint den Ouden die tot twee keer toe redding brengt op de doellijn. In de slotfase blijft Essche Boys strijden voor een resultaat en kan ook een enkele keer aan aanvallen toekomen. In de 80ste minuut krijgt Essche Boys een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Marco den Ouden schiet de bal hard op het doel en met enig fortuin passeert deze via de Vessem keeper de doellijn. Vessem neemt meer risico om in de laatste minuten de gelijkmaker te forceren en weet het effectieve Essche Boys daarvan te profiteren. Het is Yannic van Gerven die een rebound van dichtbij binnentikt en zo de belangrijke en enigszins gelukkige overwinning veiligstelt. Door deze overwinning klimt Essche Boys van de laatste 14de  plaats naar de 13de plaats.

A.s. zondag is de volgende degradatiekraker thuis tegen Pusphaira, de huidige nummer 12. Deze thuiswedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.00u.