&

Taxandria 1 - Essche Boys 1

Hard werkend Essche Boys pakt wederom punt tegen Taxandria

Nadat een 2-tal wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten in 6 punten werden omgezet, ging de Essche formatie van coach Rob van Griensven afgelopen zondag 6 maart met vertrouwen op bezoek bij het hoog geklasseerde Taxandria. Op een zwaar en moeilijk te bespelen veld lukte het de gasten, net als eerder dit seizoen, om Taxandria op 2-2 te houden.

Essche Boys wist dat met hard werken er een goed resultaat mogelijk was in Oisterwijk. Vanaf het eerste fluitsignaal was Taxandria de ploeg met het meeste balbezit. In de 16de minuut resulteerde dit in de eerste kans voor Taxandria. Maar Frits Hermes kwam als winnaar uit de strijd na een 1 tegen 1 situatie met een Oisterwijkse aanvaller. Buiten deze kans om gaf de Essche defensie weinig weg, het gevaar werd voornamelijk gesticht uit dode spelsituaties. Het duurde tot de 25ste minuut voordat Essche boys zelf gevaarlijk kon worden. Marco den Ouden werd weggestuurd en hij werd onreglementair gestopt binnen het 16meter gebied. De daarop volgende strafschop werd door Quint den Ouden binnen geschoten, 0-1. Lang konden de Esschenaren niet van deze voorsprong genieten. In de 28ste minuut kwam de bal na een miscommunicatie in de Essche defensie terecht bij van Dongen,  hij schoof de bal beheerst achter doelman Hermes, 1-1. De Essche ploeg bleef strijdbaar en raakte het niet in paniek. Mede hierdoor verscheen in de 32e minuut de 1-2 op het scorebord. De bal belandde uit een corner bij Jens Rutten, deze wist hem mooi klaar te leggen voor Yannic van Gerven. Van Gerven schoot de bal richting het doel waar Marco den Ouden op de goede plek stond om de bal binnen te tikken. Dit zorgde ervoor dat Essche Boys met een 1-2 voorsprong mocht gaan rusten.

Na de rust werd al snel duidelijk dat Taxandria alleen met de overwinning genoegen zou nemen. De thuisploeg voerde de druk op en kreeg kans op kans. Zo werd de paal geraakt en werd een bal door, de goed ingevallen, Cas den Ouden van de lijn gehaald. Met het nodige fortuin bleef Essche Boys op de been. In de 60e minuut moest Taxandria speler Wolfs het veld verlaten nadat hij zijn 2e gele kaart binnen 3 minuten had gekregen. Wat daaruit volgde was een vrije trap van Jethro van Gerven die nog net door de keeper kon worden gekeerd.
Ook met 10 man bleef Taxandria druk uitoefenen op de Essche verdediging. Het was wachten op een doelpunt van de thuisploeg, maar de uitblinkende Frits Hermes hield Essche Boys overeind. Essche Boys had zelf nog 2 mogelijkheden op de 1-3 maar Quint den Ouden mistte het overzicht in een kansrijke situatie en een schot van Marco den Ouden ging voorlangs.
Het duurde tot de 71ste minuut voordat Peter de Jong Taxandria op gelijke hoogte bracht. Essche Boys kon zich in de resterende tijd slechts beperken tot verdedigen. De aanvallers van Taxandria hadden het vizier niet op scherp en verdediger Tim Breukhoven werkte tussendoor nog een bal van de doellijn weg. In de 90ste minuut redde Frits Hermes na een sublieme redding het punt voor Essche Boys. Het schot van de linksback van Taxandria zeilde richting de kruising maar met een uiterste inspanning tikte hij de bal weg. Na het laatste fluitsignaal was duidelijk dat Essche Boys een punt gewonnen had en Taxandria 2 punten had laten liggen.

Aanstaande zondag 13 maart krijgt Essche Boys middenmoter DBS op bezoek, aftrap 14:00 uur.