&

SCI 1 - Essche Boys 1

Zesklapper voor Essche Boys in derby tegen SCI

Wat op papier een lastige opgave leek te worden voor Essche Boys, pakte zondag 20 maart op het veld anders uit. Het vizier van de Essche ploeg stond op scherp, hierdoor werd SCI op eigen veld met 1-6 verslagen.

Na 4 min kreeg Essche Boys een tegenslag te verwerken, Quint den Ouden moest geblesseerd het veld verlaten. Deze tegenslag werd echter snel omgezet in euforie want zijn vervanger, Kees Vugs, stond 5 minuten later aan de basis van het openingsdoelpunt. Met een steekpass bereikte hij Marco den Ouden, hij schoof de bal onder de keeper door en de eerste goal van de middag was een feit, 0-1. In de 16de minuut mocht Rudi van Gemert aanleggen voor een vrije trap. Zijn inzet belandde bij de 2de paal waar Yannic van Gerven de bal via zijn hak binnen werkte, 0-2. SCI drong aan en had meer balbezit. Maar de Essche ploeg gaf wederom weinig ruimte en kansen weg. Bij een snelle uitbraak, via Marco den Ouden, kwam Yannic van Gerven een teenlengte tekort om de bal binnen te schieten. Op slag van rust moest SCI met 10 man verder toen de scheidsrechter de SCI verdediger, na een te wilde tackle, de rode kaart toonde.

Na de rust breidde Essche Boys de voorsprong snel uit. Wederom op aangeven van Rudi van Gemert kon ditmaal Bart van der Bruggen de bal binnen koppen, 0-3. SCI sputterde nog even tegen. In de 53ste minuut maakte de gevaarlijkste aanvaller aan SCI zijde, Joep van der Meijden, op mooie wijze de 1-3. Aangeslagen was Essche Boys allerminst want ze reageerde onmiddellijk. Een diepe bal van Cas den Ouden stuiterde voor de voeten van Robin van Beek. Hij twijfelde niet en knalde de bal vanaf 25 meter prachtig achter de keeper, 1-4. In de 64ste minuut scoorde Jens Rutten zijn eerste goal in de hoofdmacht van Essche Boys. Een vrije trap van Marco den Ouden belandde bij Bart van der Bruggen. Zijn inzet kon ternauwernood gekeerd worden door de keeper maar uit de rebound knalde Jens Rutten de bal tegen de touwen, 1-5. Een paar minuten later kon Bart van der Bruggen wel zijn 2de van de middag maken. De bal viel binnen de 16 meter voor zijn voeten en hij schoof de bal binnen, 1-6. Nadat Frits Hermes, met een katachtige redding, een kopbal van de SCI aanvaller tegenhield was het slotakkoord voor de ingevallen Luuk van Velthoven en A-junior Julio van Ginkel. Na een goede actie van Luuk van Velthoven kwam de voorzet bij Julio van Ginkel terecht. Hij nam de bal ineens uit de lucht maar de bal zeilde over de kruising. Na 93 minuten voetbal floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Het was wederom een sterke teamprestatie van de ploeg van Rob van Griensven. Ze hebben hun reeks uitgebreid tot 16 punten uit de laatste 7 wedstrijden.

Aanstaande zondag heeft Essche Boys geen verplichtingen. De volgende wedstrijd is op 3 april thuis tegen Dees, aanvang 14:00 uur.