&

FC Eindhoven (ama) - Essche Boys 1

Een nederlaag waar Essche Boys 1 zich niet voor hoeft te schamen

Na een voorbereiding waarin Essche boys vaak moeite had een goed spelniveau te halen ging het vandaag om het “echhie”. De eerste wedstrijd van het seizoen zal voor veel spelers van Essche Boys een onvergetelijke ervaring zijn geweest. De Boys mochten namelijk aantreden tegen FC Eindhoven Amateur Vereniging in het Jan Louwers Stadion van BVO FC Eindhoven. Dit mede door toedoen van een grote sponsor van de gastheren, welke ook een elftal aan spelers uit de regio heeft aangetrokken. Het is dan ook niet onlogisch dat Eindhoven A/V zichzelf ziet als kampioenskandidaat nummer 1 na een voorbereiding met veel ruime overwinningen.

Op het prachtige kunstgrasveld neemt Eindhoven zoals verwacht het initiatief. Het wordt al snel 1-0 door een ingestudeerde corner die de Esschenaren te machtig is. De bezoekers hebben het lastig met de balvaardige gastheren, maar weten door als een team te verdedigen de schade tot deze ene treffer te beperken. Gaandeweg de eerste helft krijgt de Essche ploeg wat meer grip op de tegenstander en weet zelf ook enkele speldenprikjes uit te delen. Na de rust blijft Eindhoven domineren, maar is de eerste grote kans voor Yannic van Gerven die een vrije trap van broer Jethro van dichtbij over het doel tikt. De rechtsbuiten van de thuisploeg, Adil Zouthane, is de hele wedstrijd een plaaggeest voor de Essche defensie. In de 55ste minuut versiert hij een penalty door een schot welke onbedoeld geblokt wordt door de arm van Tim Breukhoven. Koelbloedig wordt de penalty verzilverd en laat hierbij de goed keepende Guus Doggen geen kans.

De wedstrijd is hiermee niet gespeeld want ruim 10 minuten later krijgt Essche Boys eveneens een penalty. Aanvoerder Bart van der Bruggen eist de verantwoordelijkheid op en verkleint de achterstand tot 2-1. Na dit doelpunt zakt het tempo van de wedstrijd en probeert Eindhoven de wedstrijd op balbezit uit te spelen. De bezoekers geven zich nog niet gewonnen en proberen er nog een slotoffensief uit te persen. In de laatste minuut wordt invaller Cas den Ouden diep gestuurd op rechts en geeft een fijne voorzet af. De bank van Essche Boys springt op en denkt dat Robin van Beek de gelijkmaker binnen kopt. Helaas voor de hard werkende Essche ploeg weet een Eindhovense verdediger er voor te komen en de voorzet nog net langs het doel te koppen.

Al met al een nederlaag waar Essche Boys 1 zich zeker niet voor hoeft te schamen en vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijd van zondag 13 september; Essche Boys – Vessem, aftrap 14:00u.