&

Essche Boys 1 - DVG 1

Essche Boys delft onderspit in derby tegen DVG

Zindag trefden twee ploegen elkaar die beiden al enkele weken geen punten behaald hebben. Zowel Essche Boys en DVG zijn er daarom op gebrand een goed resultaat neer te zetten. In de eerste helft is het Essche Boys die daarop het meeste aanspraak maakt. Jethro van Gerven, spelend in de punt van de aanval, weet tweemaal een medespeler te lanceren richting vijandelijk doel, maar even zo vaak weet keeper Sander van Eeuwijk deze inzetten te pareren. Tussendoor is DVG eenmaal gevaarlijk met een kopbal van Martijn Caarls die buiten bereik van doelman Guus Doggen de lat treft.

In de slotfase van de eerste helft is er een uitbraak van DVG waarbij de aanvaller onreglementair wordt afgestopt in het strafschopgebied. De daarop toegekende penalty wordt feilloos binnengeschoten door Daan Voets. Op jacht naar de gelijkmaker in de slotminuten van de eerste helft, krijgt Essche Boys drie corners. Bij de laatste corner wordt de inzet van Kees Vugs van de lijn gehaald door een DVG verdediger. Essche Boys zoekt derhalve de kleedkamers op met een 1-0 achterstand. In de rust moet Kees Vugs zich vanwege een hoofdblessure laten vervangen door Pim Laansma. Na rust is het eerste schot op doel van Essche Boys. Jethro van Gerven stuurt zijn broer Yannic diep op de rechterflank. Zijn schot mist echter precisie en verdwijnt naast het doel. Voor Jethro was dit tevens zijn laatste actie van de wedstrijd. Met een blessure moet hij zich laten vervangen door A-junior Rick van Kasteren. In het vervolg van de wedstrijd neemt DVG duidelijk de overhand. In de 60ste minuut wordt de beslissende 2-0 op het bord gezet door een harde schuiver van Bart de Windt. Vele kansen volgen nog, maar uiteindelijk wordt er alleen nog een derde treffer geproduceerd door DVG waarmee zij op basis van de tweede helft verdient de overwinning veilig stellen.

A.s. zondag zal de laatste officiƫle wedstrijd van het kalenderjaar gespeeld worden tegen Acht in Eindhoven.