&

Essche Boys 1 - Dees 1

Minimale overwinning voor Essche Boys op laagvlieger DEES.

Op een zonovergoten sportpark mocht Essche Boys afgelopen zondag 3 april aantreden tegen DEES uit Wintelre. Voor DEES was een overwinning noodzakelijk om directe degradatie af te wenden. Essche Boys zou bij een overwinning goede zaken doen om de nacompetitie te ontlopen. Ondanks dat alle ingrediënten aanwezig waren voor een spectaculaire pot voetbal kwam hier bijzonder weinig van terecht. Essche Boys trok uiteindelijk aan het langste eind en boekte een 1-0 overwinning.

Na 5 minuten was het de thuisploeg bijna gelukt om de score te openen. Een scherp genomen vrije trap van Jethro van Gerven kon ternauwernood, voor de instormende aanvallers, door de keeper tot corner worden verwerkt. De volgende kans was wederom voor de thuisploeg. In de 8ste minuut kreeg Rudi van Gemert de bal van Robin van Beek aangespeeld op de zestien meter. Zijn schot miste echter precisie en zeilde over het doel. In het vervolg van de eerste helft zijn er geen noemenswaardige kansen meer gecreëerd door beide ploegen en zodoende was de beginstand ook de ruststand.

In de 2de helft moest er bij beide ploegen een schepje bovenop om aanspraak te kunnen maken op de 3 punten. De thuisploeg dacht na een solo van Cas den Ouden recht te hebben op een penalty. De scheidsrechter legde de bal echter net buiten het zestien meter gebied. De daaropvolgende vrije trap belandde in de muur waardoor het gevaar was geweken voor de uitploeg. Toch was het Essche Boys dat na 68 minuten voetbal de score kon openen uit een prachtige aanval. Quint den Ouden stuurde rechtsback Tim Breukhoven diep. Hij kon de bal net voor de achterlijn stilleggen en gaf een puntgave voorzet met zijn linkervoet. Middenvelder Yannic van Gerven kwam voor zijn man en kopte de bal hard bij de eerste paal binnen, 1-0.  DEES moest op jacht naar de gelijkmaker maar ze hebben in 90 minuten geen uitgespeelde kans gehad. Verdedigend stond de thuisploeg als een huis waardoor ze keeper Frits Hermes een rustige zondag bezorgde. De Essche ploeg was nog 2 keer dicht bij een doelpunt.  In de 80ste minuut belande een volley van Yannic van Gerven uit een afgeslagen corner op het doel. In de 89ste minuut was het wederom Yannic van Gerven met een kans. In het zestien meter gebied kreeg hij de bal aangespeeld van Luuk van Velthoven. Zijn schot kwam recht op de keeper van DEES terecht waarna invaller Tim van Velthoven net tekort kwam om de rebound binnen te kunnen tikken.

Na 93 minuten voetbal kon Essche Boys 3 punten bijschrijven na een matige wedstrijd. De reeks van Essche Boys is uitgebreid naar 19 punten uit 8 wedstrijden. Een geweldige teamprestatie waar iedereen zijn steentje aan bij heeft gedragen de afgelopen weken. Aan trainer Rob van Griensven en assistent William van Beek de taak om hun spelers scherp te houden tot aan het eind van het seizoen. Mochten ze hierbij hulp nodig hebben dan staat grensrechter Jan den Ouden altijd voor ze paraat.

As zondag mag Essche Boys op bezoek bij Spoordonkse Boys. Hier kunnen ze revanche nemen voor de thuisnederlaag in november. Aanvang 14:30 uur.