Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Essche Boys 1 - DBS 1
 

 

Essche Boys boekt 3de thuisoverwinning op rij

Dankzij een 2-1 overwinning op DBS staat Essche Boys voor het eerst dit seizoen op een veilige plaats. Een sterke reeks na de winterstop, 13 punten uit 6 wedstrijden, heeft ze van de 14de naar de 10de plaats gebracht. Hierdoor is er zicht op een plek in de middenmoot van de competitie en lijken ze rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Na 6 minuten was het eerste wapenfeit voor Essche Boys. Uit een vrije trap kon Bart van de Bruggen de bal verlengen maar Jens Rutten kwam een teenlengte tekort om Essche boys op een vroege voorsprong te zetten. DBS probeerde het spel te maken maar werd nauwelijks gevaarlijk, het compact spelende Essche Boys gaf weinig ruimte weg. De eerste 20 minuten vallen er aan beide kanten geen grote kansen te noteren. Maar door een goede individuele actie van Robin van Beek werd de wedstrijd opengebroken. De verdediger kon hem alleen stoppen middels een overtreding binnen het 16 meter gebied. Quint den Ouden mocht voor de 3de wedstrijd op rij vanaf 11 meter aanleggen en schoot de penalty wederom onberispelijk achter de keeper. In het vervolg van de eerste helft was Bart van der Bruggen nog dichtbij een doelpunt maar zijn kopbal ging over het doel, waardoor de ruststand 1-0 was.

Na rust kwam DBS fel uit de startblokken. Essche Boys werd teruggedrongen en kon tot de 60ste minuut stand houden. Maar uit een lange bal van de linksback van DBS, die precies achter de verdediging viel binnen het 16meter gebied, kon de spits de bal binnentikken. Essche Boys leek het na de goal even lastig te hebben maar herpakte zich snel. Door de Essche verdediging, met de prima spelende gelegenheids linksback Cas den Ouden,  werden er nauwelijks kansen weggegeven.
In de 70ste minuut had Django van Gerven de thuisploeg op voorsprong kunnen zetten na voorbereidend werk van Marco den Ouden. Vanaf rand 16 had hij in vrije positie kunnen afdrukken maar hij legde de bal af op Robin van Beek, wiens poging naast ging. Het duurde tot aan de 84ste minuut voor de 2-1 op het scorebord kwam. Na matig uitverdedigen van DBS zijde kwam de bal bij de ingevallen Rudi van Gemert. Met een prachtige directe pass bereikte hij de vrijstaande Yannic van Gerven die de bal keurig met links onder de keeper door binnenschoot. DBS probeerde met man en macht nog voor de gelijkmaker te gaan maar Essche Boys kwam niet meer in de problemen.

Na 94 minuten voetbal mocht Essche Boys 3 punten bij schrijven na wederom veel strijd geleverd te hebben. Dit is de kracht van de ploeg en dat hebben ze afgelopen zondag nogmaals bewezen.
Komende zondag moet Essche Boys op bezoek bij SCI, aanvang 14:30 uur.

Auteur Frits Hermes
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


13-03-2016
 
 
Essche Boys 1 - DBS 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)