&

RKGSV 1 - Essche Boys 1

Essche Boys verslaat degradatiekandidaat RKGSV met 0-2.

Op een koud sportpark in Gerwen moest Essche Boys aantreden tegen degradatiekandidaat RKGSV. De nummer laatst van de ranglijst heeft maar 6 punten maar vorige week werd wel gewonnen van de toenmalige koploper. Essche Boys was dus gewaarschuwd. De gastheren gingen fanatiek van start en Essche Boys moest zich tot verdedigen beperken. Vooral de linkerspits van RKGSV was voortdurend een plaag voor de Essche verdediging maar het was Essche Boys wat de beste kansen kreeg. Na een half uur spelen kwam Essche Boys op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van de rechterflank werd door Nick Jacobs verlengd en Yannic van Gerven kon bij de 2e paal de bal nog net in het Gerwense doel tikken. In de 32e minuut werd het bijna gelijk maar de kopbal rolde langs het doel.

Na de rust moest trainer René v d Putten al vroeg gaan wisselen omdat Marco den Ouden zijn enkel verdraaide. Tim van Velthoven was zijn vervanger. RKGSV bleef fanatiek op zoek naar de gelijkmaker maar de Essche ploeg bleef vrij makkelijk overeind. In de 70e minuut kroop Essche Boys door het oog van de naald. De Essche keeper Frits Hermes kon de bal niet klemvast houden.De bal rolde tegen de paal maar de Essche aanvaller Yannic van Gerven kon de bal nog net voor de schietgrage voeten van een RKGSV aanvaller wegschieten. In de 75e minuut moest ook Nick Jacobs geblesseerd het veld verlaten. In de 80e minuut werd de stand 0-2. Een schot van, de ingevallen, Luuk van Velthoven werd door een RKGSV speler van de doellijn gekopt maar de rebound werd door Colin Jacobs keurig in het Gerwense doel gekopt. Na 8 minuten extra speeltijd maakte de jonge uitstekend fluitende scheidsrechter J. Hupkes een eind aan de sportieve wedstrijd.

Zondag 29 maart speelt Essche Boys in Eindhoven tegen DBS, aanvang 14.30 uur.