&

Pusphaira 1 - Essche Boys 1

Essche Boys verspeelt 0-2 voorsprong

Een kwartier voor tijd zag het er nog rooskleurig uit voor Essche Boys. Onder het oog van 9 meegereisde supporters leidde Essche Boys met 0-2 maar na 90 minuten stond er toch een 2-2 eindstand op het scorebord. Na 5 minuten spelen kroop Essche Boys door het oog van de naald. Een niet te missen kans voor een leeg Esch doel werd toch nog gemist. In de 16e minuut kwam Essche Boys op een 0-1 voorsprong. Een door Jethro van Gerven genomen vrije trap werd door een Pusphaira-speler in het eigen doel gelopen. De Esschenaren werden door een aanvallend thuisteam teruggedrongen en de Essche verdedigers hadden hun handen vol aan de Eindhovense aanvallers. Maar in de stand kwam geen verandering en de Esschenaren konden met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

In de 56e minuut kwam Essche Boys ook nog op een 0-2 voorsprong. Yannic van Gerven kopte een bal precies in de loop Luuk van Velthoven die alleen voor de keeper geen fout maakte en de 0-2 maakte. Na dit doelpunt ging Pusphaira nog meer de aanval zoeken en de Esschenaren moesten steeds verder terug. Steeds meer werden er op gevaarlijke plekken domme vrije trappen weggegeven. De eerste gevaarlijke vrije trap werd door keeper Frits Hermes uit de kruising getikt. De volgende vrije trap belandde op de lat. De 3e vrije trap belandde echter achter de Essche keeper en de 1-2 was een feit. Drie minuten voor het einde kregen de gastheren een penalty. Deze werd onberispelijk binnengeschoten en de 2-2 eindstand was hiermee een feit.

Zondag a.s. speelt Essche Boys in Esch tegen Den Dungen, aanvang 14.00 uur.