&

Acht 1 - Essche Boys 1

Essche Boys kan voorsprong weer niet vasthouden

Essche Boys heeft dit seizoen moeite om te scoren en als er gescoord is hebben ze moeite om de voorsprong vast te houden. Acht keer dit seizoen kwam Essche Boys op een voorsprong en hiervan werden er maar 2 wedstrijden gewonnen.

Afgelopen zondag 1 maart nam Essche Boys weer een voorsprong maar het leidde uiteindelijk tot een verdiende nederlaag. Acht, de nr.3 van de ranglijst, was het eerste half uur beduidend sterker dan Essche Boys. Toch kwamen de Boys op een 0-1 voorsprong. In de 34e minuut werd een voorzet van Robin van Beek door een speler van Acht achter zijn eigen doelman gewerkt. Ongeveer 10 minuten mochten de Esschenaren genieten van de voorsprong maar net voor de rust viel de verdiende gelijkmaker.Na de pauze bleef Acht de beter voetballende partij en in de 53e minuut kwamen zij op een 2-1 voorsprong. Een voorzet van de linkerkant werd door een Acht-speler(buitenspel?) in het Essche doel geschoten. In de 68e minuut kreeg Essche Boys een mooie kans maar het schot van Robin van Beek werd door de Achtse keeper goed gepareerd. Luttele minuten later viel de beslissing. Een overtreding buiten het strafschopgebied werd door de scheidsrechter tot een strafschop gepromoveerd. Dit buitenkansje liet de spits van Acht zich niet ontnemen. De penalty werd onhoudbaar achter de goedkeepende Frits Hermes geschoten en de eindstand van 3-1 was hiermee een feit.

Zondag 8 maart speelt Essche Boys in Esch tegen Unitas uit Eindhoven, aanvang 14.00 uur.