&

vv DVG 1 - Nieuwkuik 1

vv DVG 1 speelt gelijk tegen koploper Nieuwkuijk 1

In een enerverende wedstrijd waar veel gebeurde wist DVG tegen koploper Nieuwkuijk een remise af te dwingen. Achteraf gezien misschien te weinig aangezien geruime tijd tegen 10 werd gespeeld. De rood-gelen begonnen goed en agressief aan de wedstrijd.

Teun Welvaarts zorgde met snelle voorzetten voor veel gevaar. Hierna kwam Nieuwkuijk iets beter in het spel , maar ze moesten al snel met 10 verder. Een misverstand achterin, waarbij de keeper de bal buitenbeentje 16 met de hand beroerde betekende rood. Snel daarna kwam DVG op voorsprong toen binnen de 16 een bal met de hand werd beroerd en de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees. Koen voltrok het vonnis 1-0 en DVG was duidelijk de bovenliggende partij. Via Luuk werd regelmatig de aanval gezocht. Door onzorgvuldigheid met de laatste pass leverde dit niet veel kansen op. Op slag van rust scoorde de koploper uit een scrimmage 1-1. Tijdens de rust moest de sterk spelende Aaron het veld verlaten met een enkelblessure en Jurre was zijn vervanger. Nieuwkuijk bleef opportunistisch spelen en DVG had hier weinig problemen mee.

Een goede actie van Sander op de achterlijn kwam helaas niet bij een van de vrijstaande spitsen. De wedstrijd werd verhitter met als resultaat een aantal gele kaarten. Tot overmaat van ramp kreeg Luuk zijn 2e ( geheel onterecht), maar dit betekende wel dat het 10:10 werd. Roy had ondertussen het veld moeten verlaten met een dreigende hamstringblessure. De scheids liet lang doorspelen maar de eindstand bleek achteraf in de rust reeds bereikt. Een punt tegen de koploper zou je kunnen zien als bonus, maar met iets meer doortastendheid had er wellicht iets meer ingezeten