&

vv DVG 1 - FC Engelen 1

DVG 1 wedstrijd tegen FC Engelen 1 snel vergeten

Op een koud Rode Bleek terrein werd vandaag na de winterstop de competitie hervat waarbij DVG 1 het opnam tegen FC Engelen 1. De respectievelijk nummer 7 tegen de nummer 9. En dus een mooie wedstrijd om uit te lopen tegen de concuretie. Overigens staat er aan de zijlijn als coach van Engelen niemand minder dan onderandere oud-Feyenoord en Heerenveen buitenspeler Anthony Luerling. Hopelijk verkeren zij in een minder goede vorm als zijn oude club die momenteel de ranglijst aanvoeren in de Eredivisie.

Op goal begon vandaag Niek Vermaire. De verdiging bestond uit Gijs Verhagen, Sander van de Ven, Koen van de Sande en Luuk van de Ven. Het 3 mans middenveld van Ruud Peijenburg, Roy Groenendaal en Tim Roovers moet de slag op het middenveld winnen. En de goals moesten vandaag komen van het trio Bart van Ruremonde, Bart van der Pas en Jurre van Veghel.

De wedstrijd begint beroerd want na 5 minuten is het al raak voor de mannen uit Engelen. Een knappe volley vanaf de 16 meter in het zijnet zorgt voor de 0-1 op het scorebord. Het spel gaat voor ongeveer een half uur op een neer en in de 37e minuut is het opnieuw raak voor Engelen. De spits gaat de keeper voorbij en rond beheerst af, 0-2. Vlak voor tijd komt er nog een grote kans voor DVG via een vrijetrap, echter was het niet genoeg voor de aansluitingstreffer. Uit de counter van deze vrijetrap is Engelen effectiever en met 0-3 gaan we aan de warme thee. Een teleurstellende eerste helft.

De tweede helft komt langzaam op gang, met Melle Voets op de flank die Bart van de Pas heeft vervangen. Na een uur voetballen valt er een lange bal over de verdediging van DVG die koeltjes via de binnekant van de paal wordt binnengewerkt, 0-4. Van kwaad tot erger want na 10 minuten krijgt DVG een
onterechte penalty tegen wat volgens de scheids hands was vanaf de andere kant van het veld. Penalty werd benut en het was 0-5. En of het nog niet erger kom krijgt Demy even later een rode kaart. In de 82e minuut valt een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen wordt het 0-6. Net voort
tijd wordt de eindstand bepaald op 0-7. Een koude en deprimerende middag in Liempde. Snel vergeten en door...