&

vv DVG 1 - DBN 22 1

Eerste 18 minuten doen DVG de das om.

Het was de eerste 18 minuten niet bij te houden zo vlug vlogen de ballen om Mark Faes (keeper van DVG) zijn oren. Het leek de eerste minuten wel op een speeltuin achterin en DBN profiteerde daar optimaal van. Vooral Bas van Zeelst spits bij DBN’22 had het vizier op scherp staan en had er na 23 minuten al 4 in liggen. DVG kwam er ook wel uit maar was voor de goal iets minder gelukkig met de afwerking, bij een stand van 0-4 deed DVG iets terug. Teun Welvaarts krulde vanaf de 16 de bal schitterend in de bovenhoek, maar de 1-5 viel direct vanaf de aftrap. DVG bleef toch jagen om de achterstand wat dragelijker te maken en kreeg hier ook zeker de kansen voor. Zo bleef Jurre van Vechel gevaarlijk maar zijn schot ging via de keeper tegen de paal. Ook Melle Voets was dicht bij een treffer maar botste hard tegen de paal. Hij speelde wel door maar moest toch vervangen worden door Rens van Hastenberg, DVG kreeg via van Doorn ook nog wel een kans. Maar de spelers mochten met een stand van 1-5 de kleedkamers opzoeken. Daar zal DVG trainer Henri van den Braak wel hebben laten blijken dat je zo niet aan een wedstrijd kunt beginnen.

Ook na rust waren er over en weer genoeg kansen zodat het voor het publiek niet alleen genieten was van het stralend zonnetje. DVG verkleinde de achterstand in de 57e minuut tot 2-5 door Jurre van Vechel maar 2 minuten later was het alweer 2-6 voor de nieuwe fusie club uit Den Bosch. Het bleef een wedstrijd die zo maar had kunnen eindigen in tafelvoetbalspel stand iets van 8-10 ofzo. Uiteindelijk werd het 3-6 door wie anders als DVG Spits Jurre van Vechel, al met al toch wel een teleurstellende uitslag voor DVG na een goed begin in de competitie.