&

vv DVG 1 - vv BMC

vv DVG toont vechtlust tegen vv BMC

DVG begon zoals mijn voetbal vrienden uit Eindhoven de wedstrijd eindigden, slap en inspiratieloos. Dat zal toch echt niet de opdracht van de trainer van DVG zijn geweest. In de 13 minuut werd een slechte pas van de door mij vaak bewierookte Bart de Windt onderschept op het middenveld deze werd meteen doorgespeeld naar de spits van BMC. Deze mocht wel heel simpel door lopen naar de goal en scoorde dan ook de 0-1.

DVG deed namens een gevaarlijk schot van Teun Welvaarts nog wel iets terug maar in de 29e minuut was het 0-2. De scheidsrechter legde de bal op de stip na een lichte overtreding van Ruud Peijnenbug, BMC liet deze kans niet onbenut 0-2. Gezien de stand op de ranglijst was het niet vreemd dat DVG-trainer Henri van de Braak ingreep, er moest gescoord worden. Ruud Peijnenburg kreeg wel heel vroeg zijn publiekswissel en maakte plaats voor weer zon oude strijder van vroeger. Bas van Houtum mocht laten zien dat ie het scoren nog niet verleerd is. DVG begon beter te voetballen en zocht massaal de aanval, eerst miste Bart de Windt en Jurre van Veghel nog 2 mooie kansen. Maar in de 43e minuut kopte Bart de Windt knap terug op ……….. Jawel hoor daar stond ie weer op de goede plaats Bas van Houtum scoorde de 1-2. Ik ben er niet bij geweest in de rust in het kleedlokaal, maar ik kan wel bedenken dat er door Henry van de Braak op hem manier is gezegd dat het zo niet moest. Blijkbaar hebben zijn speechen nog steeds de kracht van vroeger want er stond een heel ander DVG op het voetbalveld in de 2e helft. Bart de Windt liet met een gevaarlijk schot meteen zien wat de bedoelingen waren in de 2e helft, het duurde dan ook niet lang dat het 2-2 stond. Het was DVG spits Jurre van Vechel die scoorde zoals hij dat zo vaak doet. DVG bleef aanvallen en BMC was een makkelijke speelbal, in de 65e minuut scoorde de altijd sleurende en hard werkende Jaap Verhoeven met een schot van 20 meter de 3-2. Het bleef toch een beetje spannend omdat DVG niet de 4-2 maakte. Maar in de 85e minuut scoorde wederom Bas van Houtum, na knap doorjagen ontfutselde hij de bal van de BMC keeper 4-2. Maar het DVG publiek kreeg het toetje in de 90 minuut, Roy Groenendaal zag de keeper te ver voor zijn doel staan en schoot hem op magistrale wijze over hem heen 5-2. En zo pakte DVG wel heel 3 belangrijke punten in de strijd om plaats behoud, zo staat DVG nu op plaats 8 maar heeft het maar 6 punten voorsprong op ODC die dertiende staan.