Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Voetbaljeugd geniet van Hart van de Meierijtoernooi DVG
 

 

Voetbaljeugd geniet van Hart van de Meierijtoernooi DVG

Drukte op de parkeerplaatsen, voetballertjes in kleurige tenues op de velden, nieuwsgierige snoetjes bij de grote partij toernooibekers in de vitrine en lange rijen bij de popcorn- en suikerspinmachnies. Het waren weer de bekende taferelen bij het 5e Hart van de Meierijtoernooi dat door de jeugdactiviteitencommissie van DVG (beter bekend als het JAC) was georganiseerd.  Na de afgelastingen in de coronajaren 2020 en 2021 konden nu weer zo’n 250 voetballertjes op sportpark De Roode Bleek genieten van hun laatste wedstrijdjes uit het seizoen 2021-2022.

JAC-lid Hans van de Langenberg: “ Het spelplezier staat deze dag dan ook voorop. Meedoen en plezier hebben is op deze dag belangrijker dan winnen. Het toernooi is voor vele teams de afsluiting van het seizoen. Aan het einde van ons toernooi zie je dan ook teams aan onze picknicktafels met het eten van een gezamenlijke patatje en het maken van de laatste teamfoto’s”

Het toernooi voor JO7, JO8 en JO9 teams deed ook dit jaar zijn toernooinaam eer aan met deelname van teams uit Den Bosch (CHC), Eindhoven (Unitas’59),  Geldrop, Stiphout en Oisterwijk (Trinitas). Ook de hartstreek van de Meierij was goed vertegenwoordigd met teams van Ollandia, Rhode, ODC,  Zwaluw VFC (Vught), SCG’18 (Sint-Michielsgestel), Den Dungen en natuurlijk als het kloppende hart de eigen teams van DVG zelf.
JAC-lid Kees Voets: “Ons streven is om zoveel mogelijk teams uit het historische gebied van de Meierij naar ons toernooi te krijgen. Dit jaar is dit weer aardig gelukt met maar liefst 32 teams
De deelname aan het toernooi is gratis en daarnaast krijgen de teams nog gratis ranja, popcorn en suikerspin. Dat kan mede door de ondersteuning van de Supportersvereniging DVG en de Stichting Club van 50 DVG. Zo schonk de supportersvereniging dit jaar alle toernooibekers en de vorige editie betaalde de Club van 50 de spelattracties”.
Hoewel de gezelligheidsgraad van het toernooi voorop staat mogen de sportieve prestaties van de teams niet onvermeld blijven.  Bij de JO-7 categorie waren de teams van Unitas’59 (JO7-2 en JO7-6) met DVG JO7-1 de grote winnaars in hun poules. Trinitas J08-3 en CHC JO8-1 wonnen bij de JO8-categorie en de beiden teams van SCG’18 (JO9-1 en JO9-2) waren de besten in de JO9-categorie.
Mede door het mooie weer kon iedereen terug kijken op een zeer geslaagd toernooi .

Auteur Kees Voets
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


11-06-2022
 
 
Voetbaljeugd geniet van Hart van de Meierijtoernooi DVG
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)