Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

vv Irene 1 - vv DVG 1
 

 

Beker seizoen van start vv Irene 1 – vv DVG 1

Tja en dan ineens zitten we weer achter de computer om een nieuw verslag te schrijven: “de bal rolt weer”. Het bekerseizoen is begonnen en over 3 weken staat de start van het seizoen weer op het menu. Wel ff wennen aan al die regels die iedereen weer apart invult en interpreteert. Belangrijk punt is onze eigen eerlijkheid over wat we voelen en hoe we daar dan mee om gaan. Kortom ben je niet fit blijf dan lekker thuis en laat je testen.

De ouverture tegen Irene is qua uitslag wel wat je zou mogen verwachten maar wie de wedstrijd heeft gezien zal daar toch wat genuanceerder in staan. Irene voetbalde aardig mee en met snelle counters op de flanken was het toch af en toe spannend wie de eerste goal van het nieuwe seizoen zou maken. DVG startte met een aantal spelers uit de eigen gelederen (Gijs Verhagen, Tim Roovers, Jurre van Vechel en Koen van de Sande) en met 2 van buiten af. Roy Groenendaal (ex SCG’18) en Merijn Verhoeven  (ex ODC). De eerste pogingen kwamen van de zijde van DVG, Bas Smulders schoot over en Twan van den Broek had een kansje na een voorzet van Jaap Verhoeven. Irene had in de counter een meerderheid in aanvallend opzicht: 2 aanvallers met maar 1 verdediger maar het duurde allemaal net te lang.  Kort daarop was het opnieuw Irene dat de verdediging van DVG aardig op de proef stelde: 4 pogingen binnen de minuut maar opnieuw geen doelpunt.  Aan de andere kant was Irene bijna wel doeltreffend in het eigen doel na een inzet van Jurre van Vechel. Een eigen doelpunt bleef de thuis ploeg bespaard. De ruststand was, best verrassend, nog 0-0.

De tweede helft kwamen een paar vaste krachten terug in het veld zonder de jonge spelers overigens te kort te doen. We kunnen hier de komende jaren nog veel plezier aan beleven. Aan de rechterkant kwam Bas van Houtum in balbezit en hij passte, randje 16, in op Bas Smulders die handig binnen de lijnen draaide en ten val werd gebracht. De toegekende strafschop werd door Bas van Houtum strak ingeschoten: 1-0. Slordige combinaties aan DVG zijde gaven Irene de mogelijkheid om weer wat kansjes te creëren. Het werd tijd om de marge te vergroten om geen averij op te lopen. Roy Groenendal was erg ijverig en had eigenlijk een aandeel in alle volgende doelpunten. Een harde voorzet van hem werd door een Irene verdediger in eigen doel geschoten: 2-0. Vervolgens een tempo aanval en een voorzet van Roy die door Twam van den Broek prachtig “in de stuit” werd ingeschoten: 0-3. In de tussentijd had Merijn …. nog een redding nodig om de aansluiting tot de 1-2 te voorkomen. Nog twee afgemeten voorzetten van Roy werden door Tarn van de Wiel op waarde ingeschat en vooral de laatste was een schoonheid. Zodoende werd het 0-5.

Mijn man van de wedstrijd was Roy Groenendal.

DVG-2 verloor, uit tegen Rhode hun bekerwedstrijd 2-0

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


29-08-2020
 
 
vv Irene 1 - vv DVG 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)