&

BMC 1 - vv DVG 1

DVG wint uitwedstrijd van BMC Berlicum

Na een eerste afgelasting nu zondag 27 september toch daadwerkelijk de eerste wedstrijd van het seizoen 2020-2021. Uit tegen BMC werd er met 1-2 gewonnen. BMC was erop gebrand om het seizoen 2016-2017 achter zich te laten.

Na een riante voorsprong ging er op de laatste speeldag de tegenstander van vandaag met het kampioenschap vandoor. De wedstrijd van vandaag had wel iets weg van die wedstrijd destijds. BMC meer aan de bal en dreigender maar met hetzelfde resultaat: een thuis nederlaag. BMC had in de openingsfase het overwicht en een paar goede kansen op de openingstreffer. DVG kreeg op het middenveld geen vrije trap en aansluitend moest Merijn Verhoeven, doelman van DVG, al handelend optreden. Tot twee keer toe met ook nog een stevige bloedneus bleef hij op de been. Bij het uitverdedigen ging het bijna weer verkeerd voor DVG maar het schot ging ditmaal langs het doel. Het eerste wapenfeit van DVG kwam voort uit een hoekschop. Via Bas Smulders trof Roy Groenendaal de bovenkant van de lat. Ook een schot van Bas Smulders eindigde in de handen van een ijverige en verbaal aanwezige BMC doelman. Slordige passing in de verdediging aan DVG zijde betekende een nieuwe kans voor BMC.  De kopbal ging via de bovenkant van de lat over het doel. Nog drie kansen voor de rust. Merijn Verhoeven moest redding brengen op een inzet van BMC. Roy Groenendaal was sterk aan de bal in de 16 meter en zijn pass werd door Twan van den Broek net aan de verkeerde kant van de paal ingeschoten. Net voor rust nog een kans voor DVG na een prachtige cross pass van Koen van de Sande. Bas Smulders schoot uit de lucht strak voor en Twan van den Broek trof net geen doel. Geen doelpunten voor de rust: 0-0.

Na de rust had DVG het iets anders staan, het uitverdedigen via de keeper van BMC werd onmogelijk gemaakt maar de lange bal leverde ook geen balbezit op. Ook het aanspeelpunt voorin, Bas van Houtum had het moeilijk om duels te winnen. Zijn kopbal, na een voorzet van Jaap Verhoeven werd door de keeper van BMC gemakkelijk onderschept. BMC voerde de druk op en had ook het meeste recht op een treffer. Het vastzetten van DVG resulteerde in een lange bal en ook balbezit voor BMC. Dit betekende de oorzaak van de 1e treffer. Merijn Verhoeven stopte de eerste inzet nog maar was kansloos in de rebound: 1-0. Dit doelpunt had als resultaat dat DVG beter ging voetballen. Via een mooie crosspass van Roy Groenendaal kwam de bal terecht bij Tijn van Heertum die met zijn hoofd de bal vrij maakte en vrije doorgang naar het doel overhield. Zijn schot betekende de gelijkmaker: 1-1. DVG had de kans om de voorsprong te pakken maar het schot van Bas Smulders, met links, ging over het doel. Kort daarop was Bas toch de “man of the match”, via een slecht geraakte voorzet ging de bal via de binnenkant van de paal over de keeper in het doel: 1-2. In de resterende tijd hadden beide verzorgers nog een flinke klus om 2 spelers op te knappen na een ongelukkige botsing, een hechting en een verloren tand vielen er geen doelpunten meer. De eerste 3 punten voor DVG.

Volgende week speelt DVG, uit tegen DSC. Hier zijn geen supporters van DVG uitgenodigd vanwege Corona maatregelingen.

DVG-2 won, uit tegen Avesteijn, met 1-2 en de DVG dames verloren met 1-0, uit tegen ELI.