Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nationale Voetbaldag bij DVG
 

 

KNVB organiseert bij vv DVG een Nationale Voetbaldag

Zaterdag 12 juni vond onder prima weersomstandigheden de allereerste Nationale Voetbaldag plaats, een initiatief van de KNVB en het Oranjefonds om aandacht te geven aan de maatschappelijke waarde van clubs.  Van de ruim 2600 clubs deden 550 voetbalverenigingen mee aan deze dag met als motto : “voor iedereen uit de buurt”.  Ook DVG was een van de organiserende clubs. Sportpark De Roode Bleek was deze zaterdag dan ook weer een plek van ontmoeting en een bron van verbinding. Liefst 130 kinderen, waaronder 12 niet-leden, namen op deze bijzondere dag deel aan de activiteiten die georganiseerd waren door de jeugdactiviteitencommissie (het JAC) van DVG. Velen van hen verschenen in een oranje outfit op het veld. Om nog meer in de sfeer te komen van het EK Voetbal was het terras van de kantine opgesierd met de vlag van de Nationale Voetbaldag en de vlaggentjes van alle deelnemende EK-landen. De dames van het JAC hadden bovendien een gezellige tafel ingericht waar gratis ranja en chips verkrijgbaar was.

De dag ging van start met een voetbalclinic voor de allerjongsten onder aansturing van jeugdtechnisch coördinator Jurge van der Velden en met medewerking van de selectiespelers van DVG-1.  Zij begonnen met een korte warming-up en daarna volgden een aantal leuke voetbalspelletjes waarbij het vier-op-een-rij-spel erg populair was.

Daarna mochten de spelers zich uit leven in een penalty- en shoot-out toernooi waarbij met name ook de niet-leden zich onderscheidden als een penalty-killer of 11-meter schutter.
Bij de mini’s was Dez Mestrum de beste schutter met niet-lid Lonne Schippers als goede tweede en Mees Verhoeven als 3e.  Bij de JO8-JO9 was haar broer Jurre Schippers de beste keeper met Moos van Erp en Livaindro op de 2e en 3e plaats. Bij de schutters kreeg Floris Rombauts de gouden beker met maar liefst 22 pingels gevolgd door Melle Schalkx en niet-lid Joep van der Linden met respectievelijk 20 en 19 treffers.

Maik Verhoeven, Stijn van Berkel en Thomas Jansen waren in deze volgorde de beste keepers bij de JO10-JO11 categorie.  Bij de schutters werden Bruce Winters, Guus Botterman en Jennifer Lammers een, twee en drie.

Bij de JO12-JO13 categorie gingen de prijzen voor de goalies naar Jens van der Velden, Loek van Abeelen en Finn Bierman. De beste schutters waren hier Bowe van Abeelen, Elin Traa en Niek Schelle.

Voor de oudere jeugd uit de JO15-JO17 categorie was een speciaal Kubb-toernooi georganiseerd.
Het Kubb-spel is een van origine Zweeds buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien.  Het woord "kubb" betekent "houten blok" in het Gotlands dialect van het Zweeds, alsook in het Zweeds zelf. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk alle kubbs met de werpstok onderhands omver te gooien, en als laatste de koning, voordat de tegenpartij dat zelf doet.

In tweetallen streden de jongens en meisjes in totaal 35 partijen wie als eersten de houten koning van de troon konden stoten. Lars Cuijten en Stijn Bolsius wisten in de finale Marijn van de Laar en Luuk Verkuijlen te verslaan en wonnen daarmee ieder een cadeaubon. De 3e plaats ging naar het meidenduo Sam van Oorschot en Nikki van de Laar.

Zowel de deelnemers als de organisatie kunnen terugkijken op een geslaagde en gezellige dag.



Meer DVG voetbal nieuws >>>>


12-06-2021
 
 
KNVB organiseert bij vv DVG een Nationale Voetbaldag
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)