&

vv TGG 1 - vv DVG 1

Duur verlies van DVG tegen TGG

DVG verloor gisteren in Den Bosch van TGG. Typisch zo’n wat/als wedstrijd. Gezien de uitslagen van de andere clubs valt de schade mee maar bij winst konden er goede zaken gedaan worden. Nu schuift alles nog meer in elkaar en de onderste 3e plaats komt steeds dichterbij waarbij het belang van het winnen van de komende wedstrijden alleen maar groter wordt.

De omstandigheden waren moeilijk, de harde wind stond recht over de lengte van het veld maar draaide soms waardoor een hoge bal soms rare capriolen maakte. DVG speelde de eerste helft met de wind tegen en had moeite om in het spel te komen. Pas in de 17e minuut was er het eerste schotje wat naast het doel ging. Ook TGG was daarvoor nauwelijks gevaarlijk. Meer dan een hoekschop was er niet te melden. De eerste “kans” had Bas Smulders, hij kon vrij inschieten maar schoot recht door het midden van het doel. In de 25e minuut scoorde TGG. De bal werd in de dekking aangespeeld op de spits die de bal keurig aflegde. Het diagonale schot was onhoudbaar voor Andrei Tomus. Kort daarna kon Andrei wel de 2e treffer voorkomen. Een pass op het middenveld werd door TGG onderschept maar meer schade werd zoals gezegd voorkomen. DVG begon iets beter te spelen maar toch was er onnodig veel balverlies. Luuk va de Ven kwam goed door over de linker kant maar zijn schot werd door de TGG keeper uit de lange hoek gered. TGG had voor de rust de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Bij een diepe bal werd er een goed blok gezet op Sander van de Ven waardoor het achterveld openlag. De afronding was echter belabberd en de bal ging over het doel. DVG had voor rust ook nog een kans om op gelijke hoogte te komen. Opnieuw was het Luuk van de Ven die de achterlijn haalde maar er was geen bezetting voor het doel waarbij de bal voorlangs ging. Ruststand dus 1-0.

De tweede helft had DVG de wind mee en dat scheelde een heel stuk. Helaas was dit meer letterlijk dan figuurlijk omdat het aantal kansen op de gelijkmaker op minder dan een hand te tellen waren. TGG begon al vroeg om het tempo uit de wedstrijd te halen en ook de assistent grensrechter van TGG had niet allen moeite met de buitenspel regel maar ook de bewaking van de zijlijn was blijkbaar te moeilijk. TGG werd wel terug gedrongen en moest regelmatig het principe “vrouwen en kinderen eerst” hanteren maar echte kansen waren er eigenlijk maar 2. Een ervan was een kopbal van, wie anders, Bas van Houtum die bij normale weersomstandigheden een zekere treffer geweest zou zijn. De andere was een hard en goed geplaatst schot van Jürge van der Velden. Hier was een uitstekende redding van de TGG doelman voor nodig om de bal uit de  bovenhoek te halen ten koste van een hoekschop. Kleine kansjes waren er voor Martijn Caarls die na een vrije trap van Bas Smulders over het doel kopte. Een verre trap van Andrei Tomus kon Bas van Houtum net genoeg “lift” mee geven om de bal over de keeper te lobben. TGG was ook niet meer echt gevaarlijk in de counters maar trok dus wel de overwinning over de streep. Extra tegenvaller voor DVG was het uitvallen (enkel blessure) van Sander de Ven en hoe groot de schade is zal de komende dagen duidelijk worden. Eindstand TGG-DVG: 1-0.

Na de carnaval speelt DVG thuis tegen het praktisch reeds gedegradeerde BVV. Qua uitslagen van BVV is een overwinning te verwachten maar ook in Den Bosch werd in de heen wedstrijd een fortuinlijk gelijk spel afgedwongen.

DVG 2 won thuis van Rhode-3. Een 1-0 achterstand werd omgebogen in een 2-1 overwinning. Ook de DVG-dames presteerde hetzelfde. Koploper Sparta ’25 ging met 2-1 onderuit.