&

vv Irene 1 - vv DVG 1

vv DVG wint beker wedstrijd van vv Irene

DVG heeft zaterdag 7 september ook de 2e bekerwedstrijd gewonnen. Het klasse verschil was duidelijk te zien en de overwinning dus ook terecht. Het werd 5-0 zege waardoor uitslag in de laatste wedstrijd, uit tegen 3e klasser Avanti bepalend zal zijn of DVG door bekert.

DVG was op zoek naar een vroege goal om zodoende de aspiraties duidelijk te maken en Irene de hoop op een goed resultaat te ontnemen. Al in de 1e minuut schoot Tijn van Hertum voorlangs en kort daarop was een schot van Tommy van Schijndel nog te hoog. Het duurde tot aan de 25e minuut alvorens er nieuw gevaar voor het doel van Irene ontstond. Luuk van de Ven kwam mee naar voren en slalomde iedereen voorbij totdat er kordaat werd ingegrepen ten koste van een overtreding en omdat hij inmiddels binnen de 16 meter was beland wees de scheidsrechter naar de stip. Bas Smulders bewees een goede vervanger te zijn van de dit jaar gestopte Daan Voets en schoot de eerste treffer op het bord. Irene probeerde iets meer naar voren te voetballen en dit leverde de gewenste ruimte op voor de aanvallers van DVG. Een afstandsschot van Tijn van Heertum leek houdbaar maar belande toch achter de doelman van Irene: 2-0. Een 3-0 voor de rust zou al voldoende voor de overwinning zijn maar die kwam er niet. Tommy van Schijndel kwam 1 op 1 met de keeper en ten koste van een hoekschop werd de 3e treffer dus voorkomen.

Na rust werd het echter toch al snel 3-0. Een goede voorzet van Twan van den Broek werd door Tommy van Schijndel ingetikt. Irene kreeg nog een goede kans om een ere treffer te maken. Een foutieve pass in de DVG defensie leverde een goede kans op voor Irene maar DVG doelman Paul Winters stak daar een stokje voor. De aanvalsdriften van DVG werd vaak met een buitenspel positie afgefloten. Luuk van de Ven dribbelde opnieuw door de defensie en had best voor eigen eer mogen gaan maar hij legde de bal af. Net niet nauwkeurig genoeg dus deze kans werd verspeeld. De 4e (en 5e ) treffer volgde alsnog. Het verzet van Irene was al langere tijd gebroken. Jaap Verhoeven en Bas van Houtum scoorde ieder nog één keer, einduitslag : 0-5.

Ook DVG-2 boekte de 2e bekeroverwinning. In Boskant werd het 2-5 voor de reserves van DVG

Volgende week zondag speelt DVG, om 14:00 uit tegen Avanti ’31 de laatste poule wedstrijd in de beker competitie.