&

vv DVG 1 - VFC Zwaluw 1

Eerste winst DVG door overwinning op VFC Zwaluw

Zondag 29 september in de eerste thuiswedstrijd, tegen Zwaluw VFC, pakte DVG op de valreep de volle winst. Gezien het wedstrijdbeeld was dit wel terecht maar gemakkelijk was het niet. De weersverwachtingen waren niet al te best en er werd gevreesd voor storm, donder en bliksem.

Het viel allemaal erg mee en de omstandigheden om te voetballen waren goed ondanks de matige regen in de eerste helft.Storm kwam er voornamelijk door de aanvallen van DVG in de openingsfase van de wedstrijd. Er kwamen diverse kansjes maar de aansluiting voor het doel was niet optimaal. Ook werd er goed verdedigd ten koste van een paar hoekschoppen. Ook die waren gevaarlijk maar een vroege goal bleef uit. Een strakke voorzet van de goed spelende Sander van de Ven werd net voor Bas van Houtum zijn voeten weggetrapt. Zwaluw had moeite om eruit te komen maar loerde op de counter, vooral de snelle links buiten was hierbij gevaarlijk. Een hoekschop voor Zwaluw leverde het eerste doelpunt op. Joost de Man kwam voor de Liemdse verdediger en scoorde de 0-1. Dit was tegen de veldverhouding in maar dat zijn de voetbal wetten. De beste kans op de gelijkmaker had Teun Welvaarts, zijn kopbal ging helaas over het doel. Ook het afstandsschot van Bas Smulders had een beter lot verdiend, de paal voorkwam de gelijkmaker. Net voor rust had Zwaluw een grote kans om de score te verdubbelen. Gestart van eigen helft kwam de speler 1 op 1 met doelman Rens van den Akker. De weg naar het doel duurde waarschijnlijk te lang en hij werd gedwongen om met links te schieten. De bal ging, gelukkig voor DVG, over het doel. Ruststand 0-1.

De tweede helft was Zwaluw iets meer in balbezit en probeerde de voorsprong te vergroten. De eerste inzet werd door Rens gekeerd maar bij een nieuwe aanval, over meerdere schijven van achteruit, betekende toch de 0-2. Dit was al in de 65e minuut en de maker was Martin de Laat.  Zwaluw was in deze fase effectiever dan DVG en had zelfs de kans om de boel op slot te gooien door de 0-3 te maken. Dit keer ging de bal echter langs het Liempdse doel. Het leek erop dat DVG vandaag niet kreeg wat het verdiende, minimaal een gelijk spel. Een ingooi op Bas Smulders betekende toch de aansluiting. Hij dribbelde een paar man voorbij om vrij te kunnen schieten en met een lage schuiver in de hoek was de keeper kansloos. Zijn smeekbede om “het schot eruit te halen” was aan dovemans oren gericht. Inmiddels zaten we al in de 80e minuut en tijd voor een paar wissels. Hans Lathouwers was hierin de gelukkigste. Hij bracht Jürge van de Velden in op het moment dat DVG een hoekschop moest nemen. Het eerste balcontact van Jürge was meteen goed voor de gelijkmaker 2-2.

Met nog zo’n 8 minuten te spelen kwam er meer ruimte voor beide ploegen en waren er kansjes over en weer. Een vrije trap voor Zwaluw betekende werk voor Rens die de bal in eerste instantie weg stompte en in de rebound mooi uit de korte hoek plukte. De klok stond al op de 90 toen een klein lobje door de alerte Bas van Houtum werd ingekopt, wel of niet via een verdediger, maakt niet uit de bal ging erin en dus toch loon naar werken voor DVG: 3-2. Het was bijna in het voordeel van Zwaluw dat de scheidsrechter nog extra liet doorspelen vanwege het tijdrekken van Zwaluw toen het nog op voorsprong stond. Blessures waren er nauwelijks geweest. Soms zag het er gevaarlijk uit maar de winst bleef bij de club die daar, voetballend gezien, het meeste recht op had: 3-2 voor DVG. De nul is eraf en DVG staat nu op de 7e plaats.

Volgende week speel DVG uit tegen Nieuwkuijk.

DVG-2 speelde wederom een aparte wedstrijd. Min of meer een zelfde scenario als vorige week. Nu werd een 0-2 achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong maar kort voor tijd werd het, thuis tegen Avesteyn-2, toch nog gelijk: 3-3.