&

vv DVG 1 - TGG 1

vv DVG 1 speelt gelijk thuis tegen TGG 1

DVG verspeelde zondag 10 november het ongeslagen thuis record niet maar eigenlijk wel 2 punten. Zonder tekort te doen aan de tegenstander van gisteren: TGG. DVG speelde, vanaf het begin, een matte partij en zonder 100% inzet kon er ook geen aanspraak gemaakt worden op de overwinning.

Het aantal kansen in de eerste helft was veel minder als in eerdere thuiswedstrijden. Kort na het begin was er een twijfel momentje in de achterhoede van DVG dat bijna werd afgestraft. De bal werd nog net op tijd aangeraakt en de aansluitende hoekschop leverde voor TGG niets op. Het had een wake-up call moeten zijn maar helaas was dit het niet. Een strakke voorzet, gegeven door Bas van Houtum, had een beter lot verdiend maar de inzet  ging aan iedereen voorbij en voorlangs. Een van de vele verre uit trappen van de doelman van TGG bereikte de achterlijn van DVG en eindigde in een hoekschop voor TGG. De vrije kop kans werd gelukkig over het doel van DVG gekopt. TGG probeerde van alles om het openingsdoelpunt te maken maar het bleef bij proberen. De beste kans voor DVG kwam voort uit een vrije trap van Bas Smulders. De kopbal van Jurge van der Velden werd door de keeper los gelaten en ontstond er een scrimmage die eindigde in een buitenspel situatie. Ruststand 0-0.

De tweede helft was DVG iets beter maar kwam wel op een 0-1 achterstand. Een cross bal in de verdediging werd onderschept en dit gaf de TGG aanvallers net de ruimte die ze voor rust niet hadden. Inmiddels was Twan van den Broek uitgevallen en Koen van de Sande mocht opnieuw minuten maken in het eerste. Een mooie actie van hem aan de linkerkant en hij speelde Luuk van de Ven aan die binnen de 16m ten val werd gebracht. De scheidsrechter kende de strafschop toe. Bas van Houtum nam de verantwoordelijkheid en jhij schoot deze dan ook onberispelijk binnen. Met nog zo’n 20 minuten op de klok kon het nog alle kanten op. Niet veel later had de voorzet van Luuk van de Ven een beter lot verdiend. Tijn van Heertum probeerde deze subtiel te binnen te tikken maar hij schoot over het doel. Ook TGG had nog de mogelijkheid op de volle winst. Een voorzet van de zijkant werd letterlijk door iedereen gemist. In de slot seconden van de wedstrijd kreeg DVG nog een vrije trap op zo’n 20 meter recht voor het doel. Onze “messie” probeerde het in een keer maar de doelman was paraat en verwerkte de bal tot hoekschop. Dit was tevens ook het laatste wapenfeit en een gelijk spel het resultaat waar beide trainers gezien het spelbeeld tevreden over waren.

Volgende week staat de inhaal uitwedstrijd tegen Nieuwkuijk op het menu, aanvang 14:30.
DVG-2 herstelde zich, thuis tegen NLC-2, na de nederlaag van vorige week. Het werd een kleinst mogelijke overwinning. Het enige doelpunt van e wedstrijd kwam van de voet van Tarn van de Wiel: 1-0.