Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

vv DVG 1 - Baardwijk 1
 

 

DVG wint in eigen huis van Baardwijk

DVG heeft een nieuwe overwinning op eigen veld toegevoegd aan de imposante reeks. Sinds 4 november 2018 heeft DVG niet meer op eigen bodem verloren en speelde het slechts 1 keer gelijk. Gisteren werd er met 3-1 gewonnen van Baardwijk. Gemakkelijk was het echter niet.

Het miezerde bijna de hele wedstrijd maar daar hadden de toeschouwers meer last van dan de spelers. Het veld is in uitstekende conditie. Baardwijk was in de openingsminuten vaker aan de bal en kwam een paar keer gevaarlijk opzetten maar de voorzetten gingen voorlangs. Het duurde even voordat DVG iets terug deed.  Via een snelle combinatie kon Twan van den Broek een voorzet afgeven maar de bezetting voor de goal was ook hier niet goed. Na zo’n 20 minuten bereikte een mooie diepe bal de mee opgekomen Luuk van de Ven. Via een 1-2 met Bas van Houtum werd Luuk goed vrij gespeeld en zijn schot was de keeper van Baardwijk te machtig: 1-0. Kort daarop was Luuk opnieuw betrokken bij een kansrijke situatie. Zijn voorzet was net niet nauwkeurig genoeg om Bas van Houtum in scoringspositie te brengen. Die tweede goal kwam er toch. Tijn van Heertum werd in de midden door alle Baardwijkse verdedigers over het hoofd gezien en zijn geplaatst schot betekende de 2-0 voorsprong. Voor rust had Bas Smulders nog een schietkans na een voorzet van de actieve Twan van den Broek. Vanaf 16 meter ging de bal helaas hoog over. Baardwijk had voor de rust veel de bal maar echte kansen werden er niet gecreëerd.

Na de rust had Baardwijk een schietkans maar ook die bal ging hoog over. Baardwijk moest offensiever gaan spelen en dit gaf DVG meer ruimte. Een kopbal van Jurge van der Velden ging langs het doel en naderhand overkwam dit ook Bas van Houtum. Baardwijk werd sterker en DVG defensie, onder leiding van Jordi van Kasteren, kon geen moment achter over leunen. De kopsterke Jurge van der Velden moest ook regelmatig de lucht in om een tegengoal te voorkomen. De druk van Baardwijk gaf goede counter mogelijkheden aan DVG.  Bij een ervan werd Bas van Houtum aangespeeld en met een mooie schijnbeweging kon hij vrij inschieten en de 3-0 op het bord zetten. Dit zou DVG meer lucht moeten geven maar de verdediging liep te ver achteruit en Baardwijk bleef de ballen er maar inpompen. Een tegen goal kon niet uitblijven maar die kwam er niet via zo’n hoge bal. Een goed inschoten vrije trap was Rens van den Akker te machtig: 3-1. Dit gaf Baardwijk weer een nieuwe impuls en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De DVG defensie bleef echter fier overeind en zonder verder kleer scheuren werd de zege veilig gesteld. A-junior Koen van de Sande mocht zijn debuut maken in de hoofdmacht van DVG.

Volgende week speelt DVG opnieuw thuis en komt TGG uit Den Bosch op bezoek.

DVG-2 verloor de uitwedstrijd tegen UDI ’19-4 met 2-1. Het blijft spannend op de rang lijst.

De DVG dames kwamen ook weer eens in actie en wonnen uit tegen Mifano met 0-2.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


03-11-2019
 
 
vv DVG 1 - Baardwijk 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)