&

sv Avanti`31 1 - vv DVG 1

DVG uit de beker competitie

Zondag 15 september vooraf was de opdracht voor DVG om verder te bekeren duidelijk. Gezien het doelsaldo had DVG het voordeel van een virtueel extra punt, kortweg gezegd een gelijk spel bij Avanti ’31 zou genoeg zijn om verder te gaan in de bekercompetitie.

Met 3 “Schijndelnaren” in de basis opstelling, weliswaar meer verbonden met plaatsgenoot vv Schijndel, was DVG er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. De eerste minuten had VG ook de overhand. Een kopbal van Bas van Houtum ging over het doel en een vrije trap, genomen door Bas Smulders, werd goed verwerkt door de keeper van Avanti. Een afgeslagen voorzet van Avanti werd door de Liempdse verdediging ongelukkig verwerkt en opgepikt door Avanti en knap afgewerkt: 1-0. Een gevaarlijke counter van DVG werd door een aantal DVGérs gemist. Ook Avanti miste voor de rust nog een kans. Hier was Rens van den Akker, keeper van DVG, de sta in de weg.

DVG begon de tweede helft met 2 wissels en begon opnieuw sterk. Luuk van Ven opende de aanval over links via Tommy van Schijndel kwam de bal bij Bas van Houtum die de gewenste gelijkmaker op het score bord zette: 1-1. Het geluk ontbrak vervolgens een paar keer om de voorsprong te pakken en zoals zo vaak wordt de tegenstander dan sterker. In de 71e minuut werd er door Avanti nog een grote kans gemist maar niet veel later was dit niet het geval. Slecht uitverdedigen aan Liempdse zijde werd genadeloos afgestraft met een schot net buiten de 16m. : 2-1. Daarna ging het snel. 2 doelpunten voor Avanti betekende de beslissing. DVG eindigde ook nog eens met 10 man. Na 3 wissels moest Ruud Pijnenburg met een blessure naar de kant.