Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DSC 1 - vv DVG 1
 

 

DVG wint in Kerkdriel van DSC

Misschien dat de waarschuwing op de DVG-site de supporters zondag 27 oktober heeft afgeschrikt om naar Kerkdriel af te reizen om DVG aan te moedigen tegen DSC. In tegenstelling tot veel andere wedstrijden was de thuis ploeg in dat opzicht in de meerderheid. Gelukkig had dat geen invloed op het spel en was DVG hierin de betere en de overwinning ook verdiend.

Niet zonder slag of stoot werd er met een 1-3 stand afgefloten.Het eerste kwartiertje verliep zonder noemenswaardige acties voor beide doelen. DVG had het betere van het spel en drong DSC bij een spelhervatting vaak tot het spelen van de lange bal. Vandaaruit had DVG vaak balbezit en combineerde ook veel gemakkelijker dan de thuis ploeg. Uit het niets kwam de eerste score op het bord. De opgekomen Sander van de Ven probeerde het maar eens van afstand en de keeper van DSC deed niets. Dat was niet zo’n goede beslissing voor zijn ploeg maar wel voor DVG want de bal verdween aan de binnenkant van het zijnet: 0-1. Meteen daarna was het bijna 0-2. Een voorzet van Bas Smulders werd op goal geschoten door Tommy van Schijndel maar de DSC keeper was nu wel bij de les. Hij pareerde het schot maar de bal kreeg een soort top spin en rolde richting de doellijn. Met een uiterste duik kon hij de 0-2 voorkomen. DSC was voor het eerst gevaarlijk na een hoekschop. Inmiddels al in de 38e minuut. De bal werd verschillende keren ingeschoten maar steeds was er een blok tot er uiteindelijk geruimd kon worden. Voor rust nog twee goede kansen voor DVG. Een verre  ingooi van Luuk van de Ven werd verlengd door Bas van Houtum waarna Tijn van Heertum op de paal kopte. Iets later werd Twan van den Broek goed aangespeeld maar zijn schot was veel te haastig en ging voorlangs. Ruststand 0-1 en daar deed DVG zichzelf tekort mee.

Na de rust was nog niet iedereen buiten of de gelijkmaker werd al ingeschoten. Een lange bal van achter uit werd goed aangenomen en laag en hard ingeschoten. Rens van den Akker kon hier niets tegen uitrichten. In de volgende fase had DVG het even moeilijk, het publiek werd rumoeriger en zweepte de thuisploeg op. Een beslissing van de scheids zou achteraf bepalend zijn voor de uitslag. Een voorzet van DVG  ging over de verdediging heen en bij een sprint tussen een DSC verdediger en Tommy van Schijndel werd, in de ogen van de scheidsrechter, een duw fout gemaakt door DSC. Omdat de actie binnen de 16 meter plaats vond werd dit omgezet in een strafschop. Dit alles tot groot ongenoegen van het thuispubliek. Martijn Caarls liet zich niet uit het veld brengen en zette de keeper op het verkeerde been: 1-2. DVG had het overwicht weer overgenomen ofschoon DSC vol op de gelijkmaker jacht maakte. Een mooie aanval of meerdere stations eindigde met een schot dat werd gekeerd door de keeper van DSC. De rebound werd op de paal geschoten. Met nog zo’n kwartiertje te gaan moest Rens van den Akker tweemaal kort achter elkaar handelend optreden en hield zijn hokje schoon. Ook toen een foutje achterin opnieuw een kans voor DSC opleverde. Een verre vrije trap voor DSC kwam op de lat en met een marge van +1 was het best spannend. Kort voor tijd was er een curieuze situatie. Een ingooi van Luuk van de Ven werd verhinderd door toeschouwers van DSC door hem aan de zijlijn vast te houden. De scheidsrechter beoordeelde dit als tijdrekken en gaf de ingooi aan DSC. DVG reageerde niet alert en stond verdedigend niet goed. De bal werd in de 16 meter van DVG gepompt en bij het kopduel werd er wel door een DSC speler gewonnen maar voordat de bal in het doel verdween had de scheidsrechter al gefloten voor een duwfout en bleef het bij 1-2. De spelers van DSC waren hierdoor aangeslagen en liepen tegen de beslissende 1-3 aan. In de rebound kon Teun Welvaarts de punten veilig stellen.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


27-10-2019
 
 
DSC 1 - vv DVG 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)