&

vv DVG 1 - Herpina 1

DVG wint in de tweede helft van Herpina

Er werd door beide ploegen een mooi en aantrekkelijk potje voetbal op de mat gelegd zondag 14 april . DVG doet mee in de bovenste regionen en de gasten uit Herpen deelden de laatste plaats. Dit verschil op de ranglijst was niet af te zien aan de wedstrijd. Dankzij een geweldige tweede helft boog DVG een 0-2 achterstand om in een 5-2 overwinning.

DVG had het zichzelf makkelijker kunnen maken door in de openingsfase van de wedstrijd de score te openen. Al in de 1e minuut kreeg Sander van de Ven een schietkans maar de bal ging in het zijnet. Hetzelfde overkwam Bas van Houtum na een verre ingooi. Na de eerste minuten kreeg Herpinia langzaam aan meer vat op het spel wat zich vooral op het middenveld afspeelde. De eerste kans voor de gasten werd nog hoog over het doel geschoten. Maar er kwamen meer kansen en DVG moest in de verdediging. Een rush van de snelle linksbuiten liep door tot op de achterlijn maar daar kon Raymon Strik de bal onderscheppen. Herpinia had in deze fase het beste van het spel en dit was veel dynamischer dan afgelopen donderdag tegen koplopen Avesteyn. Raymon Strik had alle geluk toen een afstandsschot, buiten bereik, op de lat spatte. Na zo’n klein halfuurtje kreeg DVG weer eens een sporadisch kansje. De mee opgekomen Luuk van de Ven legde af op Bas Smulders maar zijn schot ging naast het doel. Een vrije trap op het Liemdse middenveld was de aanleiding voor het eerste doelpunt van Herpinia in deze aantrekkelijke wedstrijd. De bal werd doorgekopt in de loop van een andere speler en die werd van achteren aangetikt zodat de goed fluitende scheidsrechter de bal op de stip legde. Raymon werd de verkeerde kant op gestuurd en dus stond DVG op achterstand, 0-1. Kort daarop werd deze bijna verdubbeld toen een voorzet van dichtbij het doel nog werd over gekopt. Voor rust werd het toch nog 0-2, in een rommelige situatie voor het doel begonnen de spelers van Herpinia plotseling te juichen, de bal was over de doellijn gelopen. Een luxe stand voor de Herpenaren en DVG moest vol aan de bak.

In de rust werden Peter Versantvoort en Twan van den Broek gewisseld voor Teun Welvaarts en Ruud Pijenburg. Deze omzetting bracht de ommekeer in de wedstrijd. Met name Teun speelde een puike tweede helft en was ongrijpbaar voor de verdediging van Herpinia. In de 50e minuut was er een soortgelijke situatie als voor de rust. Sander van de Ven sprintte met de bal in het 16 m gebied en werd ook ten val gebracht. Het verdict van de scheidsrechter was hetzelfde: penalty voor DVG. Hier was ook niet op af te dingen. Daan Voets bewees voor de zoveelste keer dat hij de juiste mans is voor deze opdracht: 1-2. Dit doelpunt gaf DVG meer kracht en het geloof en snelheid was weer helemaal terug. Een voorzet van de man of the Match, Teun Welvaarts, kwam terecht bij Bas Smulders die mocht keren en draaien om de bal goed te leggen. Via de vingertoppen van de keeper was het weer gelijk: 2-2. De voorsprong volgde ook maar die werd door de scheidsrechter in overleg met zijn assistent van Herpinia afgekeurd. Gelukkig was dit foutje van de leiding niet bepalend voor de uitslag.  Teun Welvaaarts nam een afvallende bal vol op de wreef en met dit prachtige afstandsschot kwam DVG alsnog op een 3-2 voorsprong. Herpinia kwam nog bijna op gelijke hoogte maar Luuk van de Ven gooide zich voor de bal. Gelukkig koos de aanvaller voor dit schot in plaats van de bal breed te leggen, anders was de uitslag wellicht anders uitgevallen. In de slotminuten scoorde DVG nog 2 keer. Teun Welvaarts slalomde door de verdediging en via de keeper kwam de bal bij Bas Smulders terecht die niet aarzelde: 4-2. Ook Bas van Houtum sprokkelde zijn doelpuntje mee door een voorzet van opnieuw Teun Welvaarts prachtig in te koppen. Eindstand dus 5-2. Hans Lathouwers had blijkbaar in de rust het turbo knopje van zijn ploeg gevonden.

Door het gelijke spel van Avesteyn is Nijnsel nu de nieuwe koploper in de 4e klasse I.

DVG-2 speelde ook thuis, tegen Nulandia 3, en verloren met 0-2.

De DVG-dames bogen op eigen veld een 0-2 achterstand om in een gelijk spel:2-2. Tegenstander was SV TOP