&

vv DVG 1 - Cito 1

Ruime winst van DVG op Cito

In de voorlaatste thuiswedstrijd heeft DVG een ruime overwinning geboekt op het gehavende CITO. Door de winst van Nijnsel tegen Avesteyn is DVG weer een plaatsje geklommen met alleen nog een theoretische kans op de titel.

Als mensen de uitslag lezen dan zal de gedachte zijn dat een gemakkelijke wedstrijd is geweest voor DVG. Toch is dit niet zo. Vooral in de eerste helft kreeg CITO een paar aardige kansen om te scoren. Al in de 8e minuut kon het score bod bediend worden. Een verre ingooi ging over twee hoofden heen en Bart de Windt kon de stuiterende bal mooi binnen schieten: 1-0. Kort daarop was het bijna opnieuw raak, toen Wilco Voets de bal van een verdediger ontfutselde en met een lob ook de keeper probeerde te verrassen. De bal was te hard en ging over het doel. Na 20 minuten werd het alsnog 2-0. Een hoekschop kwam terug bij Wilco Voets die deze ook had genomen en hij bracht de bal opnieuw voor het doel. De mee opgekomen Martijn Caarls kopte op de 2e  paal en de bal kwam voor de voeten van Twan van den Broek die heel alert reageerde en met een intikkertje de score kon verdubbelen.

DVG leunde na de voorsprong een beetje achterover en was het beurt aan CITO die met 4-5 goede aanvallen het doel van Raymon Strik bestookte. Hij vertelde naderhand dat hij het in een helft nog nooit zo druk had gehad. Met goede reddingen en af en toe een beetje geluk hield hij de nul vast. Zo’n 10 minuten voor de rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist toen Sander van de Ven met een slim balletje achter door vrij voor de keeper werd gezet en de 3-0 binnen schoot.

Na de rust werden de eerste twee kansen nog min of meer verprutst door onzorgvuldigheid in de laatste pass. Met nog zo’n half uurtje te gaan werd de score dan toch verder uitgebreid. Opnieuw een bal die achter de verdediging werd gespeeld en werd opgepikt door Twan van den Broek die zijn 2e van de middag scoorde: 4-0. CITO bracht een paar revaliderende spelers in het veld. Met het oog op de komende belangrijke wedstrijden voor de Ossenaren werden deze nog even gespaard. Het leverde een verdiend doelpunt op. Een strak genomen hoekschop werd ook goed en diagonaal inkopt: 4-1.
Het slotakkoord was voor Bas van Houtum, ditmaal niet met het hoofd maar met de voet. De ruimte achter de defensie was vandaag de achilleshiel van CITO en vrij voor de keeper werd de eindstand bereikt: 5-1.

Door het verlies van Avesteyn klimt DVG naar de 2e plek op de ranglijst en die heeft ook zijn voordelen. In de nacompetitie is namelijk het hoogste geplaatste team wat nacompetitie gaat spelen in de eerste ronde vrijgeloot en volgen er maar 2 ronden in plaats van 3. Alle 3 de nacompetitie ronden gaan over een enkele wedstrijd, de data hiervan zijn 2-10 en 16 juni. De tegenstanders komen waarschijnlijk uit de 4e klasse E, Zuid 1.