&

DVG 1 - Boskant 1

DVG overklast Boskant

Vanwege de vele regen in de zondag ochtend 2 deccember waren er vooraf twijfels of de wedstrijd wel door kon gaan. De paar droge uren vooraf zorgde ervoor dat het veld goed bespeelbaar was. DVG was heer en meester en speelde de, tot nu toe, beste wedstrijd van het seizoen. Boskant werd op alle linies overlopen en incasseerde 6 doelpunten.

De intenties van DVG waren vanaf de eerste minuut duidelijk. Boskant werd vol onder druk gezet en al in de 1e minuut was er een gevaarlijke kopbal van Wilco Voets die net naast ging. Niet veel later viel het eerste doelpunt echter de scheidsrechter had medelijden met de keeper van Boskant en keurde de goal af. Bij een terug speel bal sprong de bal te ver van de voet en werd de uittrap geblokt waarna de bal simpel ingetikt kon worden. DVG ging niet bij de pakken neerzitten en drie minuten later was het dan toch 1-0. De mee opgekomen Luuk van de Ven kon de bal mooi strak en laag voor zetten waarna Teun Welvaarts kon inschieten. Een doorgekopte bal kwam in de voeten van Bas Smulders die het overzicht behield en een paar spelers van Boskant te kijk zette inclusief de keeper: 2-0. De mooiste aanval van DVG zorgde voor de derde treffer. Een diepe bal van Daan Voets werd prachtig gecontroleerd door Bas Smulders die de bal breed legde op de links back van DVG, Luuk van de Ven. Via de binnenkant van de paal werd de bal ingeschoten: 3-0. Boskant kwam maar niet aan voetbalen toe, laat staan dat er een kans werd gecreëerd. Pas in de 30e minuut werd er een keer hoog over het Liempdse doel geschoten. Voor rust werd de beslissing al op het score bord gezet door de 4e treffer. De uittrap van Raymon Strik werd via Sander van de Ven razend snel meegegeven aan Teun Welvaarts en die bracht vervolgens Bas van Houtum in stelling. Ruststand 4-0.

Na de rust had DVG niet meer die drive om een monster score neer te zetten en had Boskant meer bal bezit zonder daar veel mee te doen. Als er al op goal werd geschoten, kon Raymon Strik gemakkelijk ingrijpen. In de 60e minuut schoot Bas Smulders nog een keer gevaarlijk voorlangs en werd een 5e treffer van DVG afgekeurd. De grensrechter van Boskant had ergens buitenspel gezien maar erg geloofwaardig was dit niet voor de Liempdse aanhang. Het werd uiteindelijk toch nog 5 en zelfs 6-0 voor DVG. In de rebound scoorde de erg ijverige Luuk van de Ven zijn 2e van de dag. En kort voor tijd was het Wilco Voets die na een lange tijd  “droog” gestaan te hebben weer eens scoorde. Een doelpunt dat door de DVG’ers erg uitbundig werd gevierd. Al met al een mooie en verdiende overwinning met veel verschillende doelpunten makers. Zaak is om dit niveau vast te houden in de komende wedstrijden tegen Herpinia en Vorstenbosche Boy’s voordat de winterstop ingaat.
Supporters let op: deze 2 wedstrijden beginnen beide om 14:00.

DVG-2 speelde ook thuis en ook tegen Boskant. Het werd en overwinning voor de buren: 0-2

De DVG dames wonnen van Oss ’20. Na een 2-0 voorsprong werd het 2-2 en scoorde DVG nog de winnende: 3-2