&

Vorstenbosche Boys 1 - vv DVG 1

DVG pakt eenvoudige overwinning op Vorstenbosche Boys

Inmiddels 20 wedstrijden gespeeld en toch was zondag 7 april het de eerste ontmoeting tegen Vorstenbosch. DVG won vrij gemakkelijk en met name de tweede helft was plichtmatig. Al in de eerste minuut was er de eerste kans voor DVG. Een voorzet van Wilco Voets werd slecht geraakt door Bas van Houtum waardoor de keeper van Vorstenbosch kon redden.

Dit zou niet voor het laatst zijn in deze wedstrijd. Hij werd veelvuldig aan het werk gezet. Na 5 minuten moest hij voor de eerst keer capituleren. Na een hoekschop kwam de bal bij Bas Smulders die met een mooi schot de voorsprong van DVG op het bord zette: 0-1. Na een kwartiertje was er een kansje voor de thuisploeg, een terugspeel bal van Peter Versantvoort was aan de korte kant. Gelukkig kon Raymon Strik op tijd opruimen. Iets later viel de bal plotseling achter de verdediging van DVG en de uitgekomen Liempdse goalie had een beetje geluk toen hij uitkwam en de bal niet alleen over hem heen zag gaan maar ook naast het lege doel. Vorstenbosche Boy’s nam het initiatief een beetje over. Slordig balverlies aan DVG zijde was de inleiding voor een nieuwe kans voor de thuis ploeg maar scoren was nog iets te veel gevraagd. Na een halfuurtje werd het dan toch gelijk. Een uittrap van de keeper van Vorstenbosch werd verkeerd beoordeeld door Peter Versantvoort en weg was zijn tegenstander. Via een goede voorzet kon de gelijkmaker makkelijk binnen gelopen worden: 1-1. In die fase wel een terechte stand maar DVG leek in een soort min-max modus te voetballen. Minimale inspanning voor een maximaal resultaat. Met die stand schakelde DVG dus weer naar max.  Daan Voets ging van achteruit mee naar voren en werd perfect vrij gespeeld. Met een mooi boogballetje zette hij zijn ploeg weer op voorsprong: 1-2. Net voor rust werd het 1-3. Een bal werd vanuit de verdediging opgeruimd en Bas van Houtum ging erachter aan. Bij een hoge stuit was hij slimmer dan de verdediger van de thuisploeg. Met een lobje versloeg hij de keeper voor de 3e keer: 1-3.

De tweede helft was ronduit saai. Vorstenbosch kon het gemis van 3 basis spelers niet compenseren en DVG gooide met een vierde treffer de wedstrijd definitief op slot. Het was aan de keeper van de thuisploeg en soms ook de gemakzucht aan Liempdse zijde te danken dat er niet meer werd gescoord. Eindstand :1-4

Volgende week speelt DVG, thuis, tegen Herpinia dat de rode lantaarn vandaag gedeeld zag worden met CITO. Na 2 overwinningen op rij is de club uit Herpen zeker niet te onderschatten en zal het turbo knopje zeker weer gebruikt moeten worden.

DVG-2 kreeg eindelijk loon naar werken in de uitwedstrijd tegen de koploper: Boskant. Na een 2-0 achterstand werd het gelijk en kort voor tijd ook nog de overwinning: 2-3

De DVG dames verloren met het kleinst mogelijk verschil: 1-0. Uit tegen Oss’20 was dat ene doelpunt genoeg voor de overwinning van de thuisploeg.