&

TSV Gudok 1 - vv DVG 1

DVG-1 wint van TSV Gudok en weer terug in de 3e klasse

Zondag 16 juni is door DVG-1 de finale van de promotie wedstrijden gewonnen van het Tilburgse Gudok. Hierdoor is de terug keer naar de 3e klasse een feit. Gudok had een voorsprong op het spelen van dit soort finales omdat in voorgaande seizoenen steeds de nacompetitie had behaald.

Onder een mooi zomers zonnetje en met vele toeschouwers langs de lijn werd het een spannende pot. DVG won dit treffen met 3-1. De troost voor Gudok is dat ondanks deze nederlaag door de KNVB is besloten om Gudok toch in de 3e klasse te laten uitkomen om lege plekken op te vullen. De openingsfase beloofde veel goeds omdat al in de 4e minuut de eerste score op het bord gezet kon worden. Een afstandsschot van Peter Versantvoort werd door de keeper niet goed ingeschat en zonder een echte scoringskans was het wel 1-0 voor DVG. Kort daarop moest Raymon Strik optreden om de voordelige score te behouden. Al in de 13e minuut kwam DVG op een riante 2-0 voorsprong. Een hoekschop, genomen door Wilco Voets, werd niet weggewerkt en via een bal op de paal werd de rebound vervolgens door een paar spelers gemist maar het was uiteindelijk Wilco die de bal het beslissende zetje gaf. Gudok bleef niet achter en toen een aanvaller uit de rug van Daan  Voets wegliep kon hij ongehinderd de aansluitingstreffer inkoppen: 2-1. Een kwartiertje gespeeld, 3 doelpunten en dus een spannende wedstrijd.

Gudok was in de fase erna meer aan de bal en DVG kwam maar nauwelijks aan de goal. Dit balbezit leverde een paar schot mogelijkheden op maar die gingen over of naast. Na zo’n half uurtje kon Luuk van de Ven vanuit de verdediging over de linkerkant mee opkomen en hij soleerde, kort op de achterlijn, het 16 meter gebied in. De verdediger van Gudok liet zijn been staan en veroorzaakte hiermee een strafschop. Met de informatie van vorige week was het wel even spannend of Daan Voets de bal zou opeisen (hij miste vorige week). Zonder twijfel legde hij de bal op de stip en schoot DVG weer naar 2 doelpunten verschil: 3-1. Kort voor de rust had Luuk van de Ven nog een kopkans maar die ging over. Gezien de kansen en de doelpunten was DVG heel erg efficiënt in het benutten van de spaarzame mogelijkheden, maar de voorsprong was er, ondanks dat Gudok meer aan de bal was geweest.
De tweede helft was spannend in die zin van scoort Gudok opnieuw en sluit weer aan of scoort DVG de beslissende 4e? Veel balbezit van Gudok leverde eigenlijk niet veel problemen op voor de Liempdse verdediging behalve een misverstandje in de defensie maar ook dit cadeautje was niet besteed aan de spits van Gudok. De enige echte redding in de 2e helft maakte Raymon Strik in de 70e minuut. Een laag en hard schot werd tot corner verwerkt. Het geloof in een goed resultaat zakte der spelers van Gudok een beetje in de schoenen en de irritatie in het veld nam toe. Als dan ook nog voorzetten achter het Liempdse doel vallen en vrije trappen worden verprutst dan gaat het kaarsje langzaam uit. De tijd werkte ook in het voordeel van DVG en de spelers en technische staf waren overtuigd van de overwinning. In de 90e minuut werd een voorzet van Bart van Ruremonde (ingevallen voor Wilco Voets) nog bijna ingeschoten door Jaap Verhoeven. Na 7 minuten extra tijd kwam het verlossende fluitje en konden de festiviteiten beginnen.

Komende seizoen dus weer in de 3e klasse. Een mooi afscheid van een aantal spelers: Wilco en Daan Voets, Peter Versantvoort en Bart de Windt. Zij gaan op zaterdag middag in een nieuw team voetballen. Ook Raymon Strik neemt afscheid en hij gaat terug naar BOC.
De internetters hebben al een aantal leuke filmpjes en berichten gelezen.

Technische staf en spelers van harte gefeliciteerd met deze mooie afsluiting van het seizoen, fijne vakantie aan een ieder. Vandaag werd ook bekend dat Gudok volgend seizoen alsnog in de 3e klasse mag uitkomen als soort van beste verliezer. Samen met Den Dungen mogen ze de lege plekken opvullen