&

SCMH 1 - vv DVG 1

vv DVG  speelt gelijk bij SCMH

In Mariaheide speelde DVG gelijk, na tweemaal op voorsprong gekomen te zijn werd het 2-2. De meegekomen toeschouwers trotseerde een koud oosten windje. DVG begon goed aan de wedstrijd en na 5 minuten werd er al gescoord. Vanuit een ingooi op de hoogte van de middenlijn werd de bal breed gespeeld en aan de andere kant van het veld mooi meegegeven met de opgekomen Teun Welvaarts.

Zijn schot betekende de voorsprong van DVG: 0-1. SCMH liet zich niet onbetuigd en kort daarop was het al bijna gelijk. Een vinnig schot werd gelukkig goed geblokt zodat Raymon Strik niet hoefde in te grijpen. Een soort gelijke situatie waar het eerste doelpunt uitviel overkwam ook DVG. Er lag in die fase ook veel ruimte achter de verdediging van de Liempdse formatie. Via de ingooi en een diep gespeelde bal achter de laatste linie werd het dus al vroeg weer gelijk: 1-1. DVG zakte iets in en had moeite om de bal in bezit te houden. SCMH deed er weinig mee en de schoten gingen veelal hoog over. Een tekort teruggespeelde bal door de SCMH verdediging werd opgepikt door de snelle Twan van den Broek. Een op een met de keeper was laatst genoemde helaas ook de winnaar van dit duel. Via zijn been ging de bal over de achterlijn. Een uitgelezen mogelijkheid op een nieuwe voorsprong ging dus verloren. In de 26e minuut begon Luuk van de Ven aan een solo van achteruit en hij kwam een heel eind. Helaas werd zijn schot op het laatste moment verdedigd. Kort daarop voorkwam Luuk met een blok een goed ingeschoten bal van SCMH. De hoekschop werd gevaarlijk ingedraaid en kon gelukkig worden weggewerkt. Een nieuwe hoekschop was opnieuw gevaarlijk omdat het opruimen lang duurde. De meeste kansen voor SCMH kwamen voort uit standaard situaties. Uitzondering was een goed geplaatst afstandsschot kort voor de rust. Raymon Strik verwerkte deze tot hoekschop die gelukkig eerder werd opgeruimd zodat de rust met een 1-1 stand werd bereikt.

Na rust had DVG de zaak iets anders neer gezet. Martijn Caarls was ingevallen voor Twan van den Broek. Deze “systeem” wijziging bracht meer rust en dit resulteerde ook in beter veldspel. Een voorzet van Wilco Voets werd over gekopt door Bas van Houtum. Kort daarna was er een snelle en korte combinatie in de 16m van SCMH. Bas van Houtum speelde Luuk van de Ven aan en zijn schot bracht DVG opnieuw op voorsprong, 1-2. Gezien het spel was dit ook verdiend. SCMH kwam nauwelijks meer over de middellijn. Een slechte uittrap van de SCMH keeper belandde zomaar in de voeten van Bas van Houtum die Bart de Windt bereikte, zijn schot ging helaas net aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. SCMH kreeg een gemakkelijke uitgelokte vrije trap half weg de helft van DVG. De voorzet kon min of meer ongehinderd ingekopt worden en stond het dus weer gelijk: 2-2. Met nog zo’n ruime 10 minuten te spelen had DVG nog voldoende tijd om de winnende te maken. Een voorzet werd echter over gekopt en kort daarop volgde de uitgelezen kans op de volle winst. Het schot van Bas van Houtum werd op het lichaam van de keeper geschoten en in de rebound ging de inzet van Bas Smulders via een voetje over het doel.

De neutrale toeschouwer (de scheidsrechter) vond een gelijk spel aanvaardbaar maar de DVG’ers voelden toch dat een overwinning gerechtvaardigd zou zijn geweest.
Volgende week speelt DVG uit tegen CITO.

DVG-2 verloor de thuiswedstrijd tegen Sparta 25-3. Door een late tegentreffer deed het team zichzelf veel te kort. Voor de rust waren en volop kansen op een grote voorsprong en dan is het des te zuurder om op het laatst nog met lege handen te staan. Het werd 0-1.

De DVG dames speelde uit tegen Margriet en verloren hun wedstrijd met 3-0