Herpina 1 - vv DVG 1

Benauwde zege van DVG op Herpina

Qua omstandigheden leek het op een oefenwedstrijdje maar er waren wel degelijk competitie belangen en dus ook punten te verdelen. Een koude donderdagavond met een stevige wind en een glibberig veld. Dat waren de omstandigheden van de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Herpinia.
Door een late treffer van Bas Smulders won DVG met minimaal verschil: 0-1

De begin fase was aftastend met een kansje aan beide kanten van het veld. Wilco Voets probeerde de keeper met een schot in de korte hoek te verassen en Raymon Strik tikte een afstandsschot tegen de lat waarna uiteindelijk een hoekschop volgde. DVG had het betere van het spel en voetbalde verzorgder terwijl Herpinia het meer in de snelle counter zocht. De mee opgekomen Martijn Caarls had een goede kopkans maar de keeper kon in tweede etappes de bal voor de lijn stoppen. De beste kans voor de rust kwam voort uit een snelle combinatie waardoor Bart de Windt een prachtige schietkans had. Te snel en te hard geschoten ging de bal ver over het doel. Herpinia was alert op mogelijkheden in de counter en het was de verdienste van Daan Voets en Martijn Caarls, die vaak in ondertal, op het juiste moment de bal heroverde. De bezetting van de verdediging was in die situaties niet zoals vooraf afgesproken. Via een aantal corners was er dreiging voor een thuis doelpunt. Net voor rust ontsnapte DVG toen een hard voor gegeven bal door iedereen werd gemist.

Na rust was Herpinia nog nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Het aanvalsspel was veelal opportunistisch maar niet zonder gevaar. Voor rust konden de backs van DVG regelmatig aanvallend ondersteunen maar dit kon nu nog maar sporadisch. Vooral over de linker kant van Herpinia ontstond het meeste gevaar. Een schot van de linksbuiten trof, buiten bereik van Raymon,  de paal. DVG had het lastig in die fase en het verschil op de ranglijst was niet te merken. Ook DVG testte het aluminium toen, na een afgeslagen corner, de bal opnieuw werd ingebracht en door Bas van Houtum op de kruising werd gekopt. DVG moest hard werken, de duels werden feller en het veld gladder. Veel uitschuivers die de wedstrijd gelukkig niet besliste. De DVG keeper moest snel ingrijpen bij een afstandsschot en opnieuw ging de bal, via de handen, tegen de paal. DVG probeerde het ook van afstand en een schot van Bas Smulders was aardig op weg naar het doel maar trof door Bas van Houtum ipv het net. Naarmate de tijd verstreek zou de maker van een doelpunt ook wel de 3 punten kunnen bijschrijven. Een vrije trap van Herpinia, net buiten de 16m, trof de muur. Het thuispubliek schreeuwde om een 11m. maar die kregen ze niet. Kort voor tijd werd de wedstrijd in het voordeel van DVG beslist. Allereerst was er een hevig betwiste buitenspel situatie aan de kant van DVG en de spelers van Herpinia waren in de toegekende vrije trap verdedigend niet helemaal bij de les. Bas van Houtum kopte door naar Bas Smulders die met een bekeken boogje de keeper verraste: 0-1. Herpinia gaf in de resterende tijd nog alles en hoopte op de gelijkmaker. Gezien het beeld in de tweede helft zou dit ook wel verdiend zijn. Voetbal is niet altijd eerlijk in het verdelen van de punten. Iets wat ook DVG in het velden al heeft ondervonden. Door deze overwinning blijft DVG in het spoor van de koplopers.

De eerstvolgende wedstrijd is pas volgend jaar: 20 januari komt Boxtel op visite. DOMMELDERBY dus ben erbij.