&

Boskant 1- vv DVG 1

DVG wint ook in Boskant

De thuis wedstrijd maandag 22 april tegen Boskant leverde een ruime overwinning op. In de return had DVG het gisteren wat lastiger maar ook weer niet zo dat de 3 punten onverdiend waren. Het waren vooral de omstandigheden die het spelen moeilijk maakten.

Warme temperaturen en een hard en vooral hobbelig veld. Soms sprong de bal bij een aanname zomaar over de voet. Van een derby kan allang niet meer gesproken worden en is het gewoon een wedstrijd tussen twee ploegen.De eerste kans van DVG werd door de verdediging van Boskant ruw onderbroken. Luuk van de Ven werd onderuit gehaald maar een strafschop in de eerste minuut wilde de scheidsrechter niet geven. Boskant antwoorde kort daarna. Via een aanval over rechts werd de bal strak voorgegeven maar meer dan een hoekschop leverde dit niet op. Vervolgens kwamen de kansen een beetje over en weer. DVG werd gevaarlijk toen een bal werd doorgekopt op Sander van de Ven maar zijn schot ging over. DVG was voetballend beter en bouwde vanuit achter rustig op terwijl Boskant meer de lange bal hanteerde. In de 16e minuut werd een bal door de verdediging van DVG over de achterlijn geschoten en iedereen verwachtte een hoekschop maar het bleek dat de scheidsrechter een overtreding had gezien waardoor hij een penalty toekende. De Boskant spelers waren net zo verbaasd als de rood/gele.  In de vorige wedstrijden werd zo’n kans onbenut gelaten en dat was ook nu zo. De bal werd langs geschoten zodat het 0-0 bleef. In de 35e minuut kwam DVG op een verdiende voorsprong. Een hoekschop, genomen door Teun Welvaarts, werd perfect ingekopt door Bas van Houtum. De bal ging over de verdediger bij de 2e paal in de kruising: 0-1. Het veld maakte snel combinatie voetbal onmogelijk en de spelers hadden hier duidelijk last van. Voor de rust werd er niet meer gescoord: 0-1

Na de thee pauze was het Boskant dat veel aan de bal was maar zonder gevaarlijk te worden. Tot aan de 20 meter ging het nog wel maar dan werd er onzorgvuldig gespeeld zodat DVG niet onder druk kwam te staan. Een beetje hetzelfde verhaal als 2 weken geleden: minimale inspanning voor een maximaal resultaat. Misschien dat Paaspop nog wat in de benen zat. Met een 0-1 stand is dit toch een beetje gevaarlijk want er kan altijd iets gebeuren. Zoals dat schot op de lat waar doelman Raymon Strik trouwens goed bij zat. DVG had een paar goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Een mooi schot van Bas Smulders werd stijlvol gestopt door de keeper van Boskant. En een inzet van dichtbij, van opnieuw Bas Smulders, belandde op de paal. In de slotminuten werd een vrije trap genomen door Peter Versantvoort. Die verdween prachtig in de bovenhoek en daarmee werd de overwinning veilig gesteld.

Boven in de ranglijst veranderde er niet veel. Onderin is het steeds stuivertje wisselen en  is het nog maar de vraag wie er de degradatie en/of nacompetitie zullen ontlopen.

Komende donderdag speelt DVG om 20:00 thuis tegen Vorstenbossche Boy’s.