&

Unitas`59 1 - DVG 1

DVG verliest in uitwedstrijd van Unitas ‘59

In de eerste wedstrijd zondag 28 januari na de winterstop heeft DVG, uit tegen Unitas ’59, met 1-0 verloren. Normaliter is de ziekenboeg weer leeg als de competitie hervat wordt maar bij DVG is die voller als ooit. Dit verklaart misschien ook wel het twijfelende begin van deze wedstrijd. DVG speelde erg behouwen en liet de tegenstander op eigen helft de bal rond spelen en de lange ballen die volgden zorgden nauwelijks voor gevaar.

DVG kon voetballend ook niet erg veel uitrichten. De toeschouwers werden niet echt vermaakt. Het aantal aantekeningen verschilt per wedstrijd maar vandaag waren het er maar erg  weinig. De eerste kans van Unitas noteerde we in de 6e minuut. Een cross pass op onze rechts achter positie leverde een kansje op die door doelman Mark Faes gemakkelijk over het doel werd getikt. In de 21e minuut kreeg DVG een hoekschop waarbij de bal bij Bas van Houtum uitkwam. Hij probeerde met een omhaal de keeper te verassen maar die reageerde alert. Veel meer dan een ongevaarlijk afstandsschot van Unitas was er niet te vermelden. Ruststand 0-0.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Veel balbezit voor Unitas maar geen kansen voor beide ploegen. In de 70e minuut was er weer een soortgelijke cross pass als in het begin van de wedstrijd. De linksbuiten van Unitas plaatste een verdekt schot dat zo maar in de beneden hoek binnen viel: 1-0
DVG  begon vanaf dit moment een beetje meer druk naar voren te zetten en Unitas had nu moeite om de bal rond te spelen. In de 78e minuut had Sherryl Sambo de uitgelezen mogelijkheid op de gelijk maker maar hij schoot naast het doel. In de 90e minuut kreeg de ingevallen Joep van der Meyden een soortgelijke kans maar helaas ook met hetzelfde resultaat: weer naast. Met een beetje meer lef en geluk was een ander resultaat mogelijk geweest. Einduitslag 1-0

Volgende week komt de ongeslagen koploper Hilvaria op bezoek. Hapert wordt dit jaar getraind door Henri van den Braak die in het verleden ook bij DVG in dienst is geweest en nog veel oud bekenden de hand kan schudden.