&

sv Valkenswaard 1 - DVG 1

Gelijkspel DVG uit tegen sv Valkenswaard

DVG speelde zondag 22 april, onder tropische omstandigheden, de uitwedstrijd tegen SV Valkenswaard.
In een enerverend en spannend duel werd het een gelijkspel. Als we het aantal kansen van beide ploegen vergelijken was de thuisploeg licht in het voordeel maar het gaat erom hoeveel er benut worden. Dit was in evenwicht: 2-2.

De begin fase was aftastend en het duurde tot de 11e minuut voordat DVG zich meldde. Een vrije trap, genomen door Daan Voets, werd door Bart de Windt met de borst meegenomen maar zijn schot ging naast het doel. Kort daarna opneiw een mogelijkheid bij een voorzet vanaf de zijkant door Jaap Verhoeven maar Bas van Houtum kon net niet bij de bal. Een hoekschop van DVG was de inleiding tot een snelle counter van Valkenswaard maar DVG doelman Sten Traa kon redding brengen. In de 20e minuut was het Valkenswaard dat op voorsprong kwam. Een hoekschop kwam lekker op de schoen van een inlopende speler die aan de aandacht van de DVG verdediging was ontsnapt. Hoog en droog werd de bal ingeschoten. In de fase daarna waren er kansen voor beide partijen.

Valkenswaard schoot van afstand over en een voorzet van Tan van den Broek vond geen aansluiting voor het doel. In de 32e minuut moest DVG voor de 1e keer gedwongen wisselen. Bas van Houtum kreeg last van de warmte en Sherrel Sambo was zijn vervanger. Na zo’n 10 minuten was hij verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Een verre ingooi van Luuk van de Ven werd door Bart de Windt verlengd waarbij de bal in de 16m bleef liggen. Aaron van Dooren legde af op Sherrel die de gelijkmaker binnen schoot: 1-1. Kort voor rust was er een situatie die de nodige gespreksstof opleverde. Sander van de Ven moest aan de noodrem en de scheidsrechter had een paar opties en besliste in het gunstigste geval voor DVG. Wellicht een strafschop en/of kaart maar het bleef bij een vrije trap op de 16m lijn die over ging. Ruststand was dus 1-1.

5 minuten in de tweede helft liep DVG tegen een nieuwe achterstand op. Een overtreding op Peter Versantvoort mocht door en even later floot de scheidsrechter wel voor een veel lichtere duw als kort daarvoor. Op de rand van 16 meter recht voor het Liemdse doel werd de bal hard en laag ingeschoten. Een aanvaller liet de bal slim lopen en verraste met die actie iedereen: 2-1. Valkenswaard had daarna 2 goeie kansen om de score verder op te voeren en daarmee de wedstrijd te beslissen maar Sten Traa hield zijn doel schoon. Een ingooi voor DVG werd door Aaron van Dooren achter de verdediging gelegd en opgepikt door Bart de Windt. Hij zag de keeper ver voor zijn doel staan en besloot meteen te schieten en met succes. Met een heerlijk lob zette hij DVG weer op gelijke hoogte: 2-2 Inmiddels waren er nog 2 uitvallers bij DVG: Jeroen Caarls en Jaap Verhoeven werden vervangen door Teun Welvaarts en Ruud Pijnenburg die beide verdienstelijk invielen. Vooral Teun, als A-junior, speelde goed en volwassen. Sherrel had een riante kans om DVG op voorsprong te zetten maar zijn schot ging net naast het doel. In de slotfase waren er kansen over en weer maar gescoord werd er niet meer. Elk puntje is in deze fase belangrijk voor DVG, dit  zal na de resterende 5 wedstrijden blijken.

Komende donderdag (aanvang 20.00) speelt DVG-1 de belangrijke uitwedstrijd tegen Nieuw Woensel. Van onderschatting mag geen sprake zijn en eigenlijk zijn de 3 punten bitter hard nodig.

DVG-2 won ruim in en tegen Nijnsel, de teller bleef op 0-6 steken.