&

Reusel Sport 1 - DVG 1

Onnodig en geflatteerd verlies van DVG.

DVG speelde vandaag de uitwedstrijd tegen Reusel Sport en verloor met 4-1. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Al in de 7e minuut had DVG de score kunnen openen. Bas van Houtum kopte de bal en de inzet van Bart de Windt was onvoldoende om de keeper van Reusel in de problemen te brengen. Kort daarna was er een mogelijkheid voor Reusel. Sander van de Ven bracht redding maar botste hierbij hard tegen de doelpaal.

Het letsel viel in eerste instantie mee maar even later moest hij zich toch laten vervangen. Een mooie wissel pass van Cherrel Sambo werd door Jaap Verhoeven aangenomen maar zijn schot ging over het doel. De beste kans op de verdiende voorsprong kwam uit een rush van Peter Versantvoort. Helaas was er geen bezetting voor het doel en ging de voorzet voorlangs. Opnieuw was er een combinatie tussen Cherrel en Jaap. De voorzet werd met de borst mooi klaargelegd voor Jaap Verhoeven maar zijn schot ging een klein metertje naast het doel. Bas van Houtum kwam niet veel later een paar centimeter tekort voor de tip-in na een nieuw schot van Jaap. Reusel was duidelijk de onderliggende partij maar had kort voor rust een goede kans. Bij een twijfelachtige situatie keek de scheidsrechter naar de zijkant: achterbal of hoekschop. De grensrechter gaf duidelijk achterbal aan maar hij besliste toch anders. De bal werd door de verdediger bij de paal van de lijn gehaald. Ruststand was dus 0-0.

In de tweede helft kreeg Reusel een hoekschop die door de Liempdse verdediging niet goed werd verwerkt. In een rommelige situatie was er opeens het doelpunt voor de thuisploeg. Meteen daarna was er een riante mogelijkheid op de 2e maar de inzet ging naast het doel. DVG was de weg een beetje kwijt. Een kopballetje van Bart de Windt ging over en ook Reusel was slordig in de afwerking. Dit duurde echter niet al te lang. In de 78e minuut werd het toch 2-0. Een snelle counter over rechts werd hard binnen gekopt. Toen ging het even snel.  Binnen 5 minuten scoorde de thuisploeg nog 2 keer en besliste de wedstrijd. In de allerlaatste aanval scoorde DVG vanuit een strafschop. Luuk van de Ven soleerde door de defensie en werd ten val gebracht. Daan Voets schoot de penalty feilloos binnen maar de teleurstelling over het onnodige verlies overheerste. Gebaseerd op de eerste helft was dit een onnodige nederlaag. Einduitslag 4-1. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd, en wel tegen Hapert.

Ook DVG-2 verloor onnodig. Een 0-2 voorsprong werd in Heeswijk in de slotfase verspeeld, het werd 3-2.

De DVG dames wonnen wel, in en tegen Gemert-2 werd het uiteindelijk 1-2. Vrouw van de wedstrijd was Milou Welvaarts