&

Ollandia 1 - DVG 1

DVG wint ruim van Ollandia

In het verleden waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was er sprake van een echte derby. Gisteren was het krachtsverschil te groot om van een echt spannende wedstrijd te kunnen spreken. DVG domineerde en won met ruime cijfers.

De opdracht van trainer Henk van Hattum was vanaf de eerste minuut duidelijk. Zodra Ollandia in balbezit kwam werd er door DVG veel druk uitgeoefend en dat leidde ertoe dat DVG de bal weer snel terug veroverde. In de 4e minuut werd dit al beloond.  Een hoekschop genomen door Wilco Voets werd door Sherrel Sambo handig achter het standbeen binnen getikt: 0-1. Kort daarna ging een schot van Bart de Windt nog voorlangs. Toen een voorzet over iedereen heenging kwam deze terecht bij de volledig vrij staande Tarn van de Wiel. Hij schoot met zijn wreef de bal diagonaal binnen: 0-2. Ollandia kwam maar nauwelijks over de middenlijn. De enigste kans in de 1e helft kwam uit een snelle uitbraak maar door getreuzel kwam het niet tot een schot op doel. DVG scoorde nog 2x in de eerste helft. Bart de Windt legde een bal panklaar terug op de 11m en Sherrel Sambo scoorde zijn 2e. Kort voor rust was een prachtig genomen vrije trap van Peter Versantvoort onhoudbaar voor Tom Wouters, de doelman van Ollandia, rust derhalve 0-4.

Na de rust was het beeld iets evenwichtiger, DVG liet de teugels iets varen en Ollandia speelde meer naar voren. Sherrel Sambo maakte zijn hattrick bijna compleet toen hij van dichtbij ineens wegdraaide maar zijn schot kwam op de kruising. Ollandia scoorde uit een goed uitgevoerde aanval de 1-4. Halfweg de tweede helft werd een hoekschop door de verdedigers van Olland verlengd en de mee opgekomen Sander van de Ven wist met een venijnig schot het kleine gaatje tussen alle spelers te vinden: 1-5. Ver in blessure tijd maakte Luuk van de Ven ook nog de 1-6. Het slotakkoord was voor de thuisploeg die meteen na de aftrap de 2-6 als uitslag op het score bord zette.

DVG-2 werd poule winnaar in deze beker voorronde door een ruime uitoverwinning in Heeswijk, uitslag 2-5