&

DVG 1 - sv Valkenswaard 1

sv Valkenswaard maatje te groot voor DVG

Vier op een rij is een mooi rijtje, maar zondag 3 december was het Valkenswaard dat hier een stokje voor stak. In de thuiswedstrijd werd met 1-4 verloren en daarmee een plaats in de subtop verkeken.
Het was water koud langs de lijn maar het veld was, ondanks een paar glijpartijen, goed bespeelbaar.
Valkenswaard begon beter aan de wedstrijd en al in de 4e minuut was een Valkenswaardse kopbal gevaarlijk die door Rens van den Akker goed werd verwerkt.

Kort daarna kwam hij echter opnieuw in de problemen maar miraculeus werd de bal nog weggewerkt. DVG was zoekende naar de ruimtes en het duurde tot aan de 25e minuut voordat de eerste mogelijkheid zich aandiende. Een mooie steekbal op Bas van Houtum werd door buitenspel afgebroken. Valkenswaard bouwde een veldoverwicht op en vanuit een snel uitgevoerde counter kwam de eerste score op het scorebord: 0-1. Meteen daarna was het bijna 0-2 maar deze kans werd verijdeld. Voor rust kwam DVG op gelijke hoogte via een mooi uitgevoerde aanval. Bart de Windt leidde de aanval in en via Ruud Pijnenburg kwam de bal bij Twan van den Broek die veel tijd kreeg om de juiste hoek uit te zoeken: 1-1. Dit was ook de ruststand. Meteen na de aftrap kreeg Valkenswaard een hoekschop die 2x voor gevaar zorgde. De afgeslagen bal werd opnieuw ingebracht maar trof geen doel. Het kantelpunt in de wedstrijd was in de 14e minuut van de tweede helft. Een strakke voorzet van Wilco Voets werd door Bas van Houtum net niet voldoende geraakt om de voorsprong op het bord te zetten. Kort daarna liep DVG opnieuw averij op. Een afstandsschot werd door Rens van den Akker niet goed beoordeeld en via de onderkant van de lat was het opeens 1-2. 10 minuten later werd de wedstrijd voortijdig beslist. Een afstandsschot kon niet klemvast worden verwerkt en in de rebound was de aanval van Valkenswaard alerter. Van dichtbij werd het 1-3. Ook na deze achterstand had DVG kansen op de aansluiting. Sander van de Ven schoot echter recht in de handen van de keeper. Na de bekende aanvallende wissels werd het uiteindelijk 1-4. Door dit verlies komt DVG in de middenmoot van de ranglijst. Volgende week speelt DVG, uit, tegen het in punten gelijk staande Bladella.

Na afloop van de wedstrijd werd er bekend gemaakt dat trainer Henk van Hattum volgend seizoen DVG gaat verlaten. Daarmee gaat DVG dus op zoek naar een opvolger. Via de website volgt meer informatie.
DVG-2 won thuis met 3-1 tegen Nulandia 3 en staat daarmee ook in de middenmoot.

De DVG dames zien, na een nieuw verlies , de koppositie uit het zicht verschijnen. Tegen Erp leek het een 0-0 te worden maar door 2 late doelpunten werd er toch verloren. Woman of the Match was Karlijn van de Loo.