&

DVG 1 - Spoordonkse Boys 1

DVG scoort twee maal tegen Spoordonkse Boy’s

Elke week is er weer een andere reden om te zeggen dat het een belangrijke wedstrijd is. Winst betekende zondag 19 november aansluiten met de middengroep en verlies betekende kijken naar de degradatie streep ofschoon het seizoen nog lang is.

DVG startte voortvarend met een paar goede en vlot lopende combinaties die al in de 11e minuut een voorsprong opleverde. Twan van den Broek legde af op de vrijstaande Bas van Houtum en die schoot onberispelijk de 1-0 op het bord. Gek genoeg zorgde deze voorsprong ervoor dat Spoordonkse Boy’s beter in het spel kwam en ook een groot veldoverwicht had. DVG kon maar moeilijk de bal in het bezit houden en moest het hard werken om de voorsprong te verdedigen. Spoordonk had goede kansen om nog voor rust de stand gelijk te trekken maar de afwerking liet te wensen over. De aanvallers maakte hierbij ook niet altijd de beste keuzes.

Na rust was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde, veel balbezit voor Spoordonk en DVG moest in de verdediging. Het geluk ontbrak ook niet aan Liempdse zijde toen een bal op de paal kwam en vrij voor het inschieten bleef liggen. Het verhaal van de dag was echter dat Spoordonk niet in staat was te scoren. Door te lang treuzelen kon de bal toch nog weggewerkt worden. DVG kwam maar weinig toe aan goed voetballen maar was toch gevaarlijk bij een paar goede uitvallen. Een laag schot van Bart de Windt werd door de keeper te gemakkelijk beoordeeld en ging tussen de benen door in het doel. Dit werd afgekeurd vanwege een buitenspel situatie. Een lange rush van Twan van den Broek resulteerde in een strakke voorzet maar daar anticipeerde de Spoordonkse keeper wel alert op. Een 2-0 zou de wedstrijd definitief op slot gooien. Ook een kopbal van Bart de Windt had een beter lot verdient maar ging over. Zo’n 10 minuten voor tijd werd de beslissende treffer dan toch gemaakt. Een mooie actie van Twan van den Broek op de achterlijn werd niet goed verdedigd en de bal kwam recht voor de voeten van Bart de Windt: 2-0 Dit was de beslissing. Geen mooi voetbal, maar er werd hard gewerkt voor de 3 punten. Door deze overwinning sluit DVG mooi aan in de middenmoot. Volgende week speelt DVG de uitwedstrijd tegen het Eindhovense DBS dat op de 12e plaats staat. Genoeg redenen voor wéér een belangrijke wedstrijd.

DVG-2 verloor thuis van Nijnsel met 0-1.