&

DVG 1 - Reusel Sport 1

DVG verliest van Reusel Sport

Zondag 25 februari n de eerste officiële thuiswedstrijd van DVG op het kunstgras werd verloren van Reusel Sport.De KNVB besliste om met ingang van 2018 ook competitie wedstrijden op kunstgras te laten spelen ondanks dat deze niet aangewezen waren als alternatief voor natuur gras. De ouverture was een teleurstellende 4-2 nederlaag.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong.  Een diagonale voorzet werd door de verdediging niet goed ingeschat en het afrondende schot was niet te stoppen door de Liemdse goalie Mark Faes:  0-1. Kort daarop was een hard geplaatst schot van Bart de Windt een unieke kans op de gelijkmaker maar het vizier had een paar graden “offset” en ging langs de paal. In de opvolgende aanval van Reusel was het  bijna 0-2 maar dit werd nog voorkomen. In een soortgelijke situatie kwam die 0-2 er toch. DVG was in de aanval niet scherp genoeg en in de opeenvolgende aanval werd er wel gescoord: 0-2. Voor rust werd het nog 0-3. Een onbenutte kans van DVG leidde de aanval in van de gasten die wel doeltreffend waren. Ruststand 0-3. Samenvattend voor de 1ste helft: DVG liep achter de feiten aan.
Over de 2e helft kunnen we kort zijn. Reusel had al vroeg in de 2e 45 minuten de kansen op een veilige 0-4 maar verzuimde om dit vonnis te vellen. Een te korte terug speelbal was uiteindelijk toch de opmaat voor deze veilige marge en de wedstrijd was gespeeld: 0-4.
Het is bewonderingswaardig dat DVG toch op zoek ging naar (minimaal)  een doelpunt. Het werden er uiteindelijk nog 2. Een strakke bal van Bart de Windt werd verlengd door Bas van Houtum en Luuk van de Ven schoot, hoog,  de eerste treffer voor DVG binnen: 1-4.  Jaap Verhoeven was verantwoordelijk voor de 2e tegentreffer maar toen was het al lang niet meer spannend. Einduitslag 2-4.

Volgende week gaan de rood/gelen naar de Herdgang en spelen daar tegen de amateurs van PSV.

DVG 2 boog een 0-2 achterstand om in een 2-2 gelijkspel en had goede mogelijkheden op een overwinning