&

DVG 1 - PSV 1 (am)

DVG klopt PSV amateurs op sportpark de Roode Bleek

DVG speelde zondag 8 oktober tegen de amateur afdeling van PSV. DVG bewees de les van vorige week goed geleerd te hebben. Volledige inzet en toewijding zijn vereist om aanspraak te maken op de overwinning. De eerste helft was een open wedstrijd met kansen en goede mogelijkheden over en weer.

Na 5 minuten werd een voorzet van Cheryl Sambo door de PSV verdediging net naast de goede kant van de paal tot hoekschop verwerkt. PSV liet zich in deze fase ook niet onbetuigd. Sander van de Ven werd uitgekapt en gleed vervolgens uit maar de inzet belandde in het zijnet. De beste kans in de eerste helft was voor de gasten.  Een lang lopende aanval bracht steeds weer kansen tot een doelpoging maar die bleef ook steeds uit. Kortom steeds weer een blok op het juiste moment. DVG had ook mogelijkheden om de score te openen. Een voorzet van Luuk van de Ven belandde op de pantoffel van Tarn van de Wiel maar zijn schot ging over het doel. Ook een combi tussen de broers Luuk en Sander van de Ven resulteerde in een ongevaarlijk rollertje. De linksvoor aanvaller van PSV was een plaag voor de DVG defensie maar die vond geen aansluiting voor het doel. Over en weer waren er voor de rust diversen kansen en mogelijkheden maar er vielen geen doelpunten: 0-0.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. Maar het eerste doelpunt bracht de ommekeer in de wedstrijd. De voorzet van Tarn van de Wiel werd door Cherryl Sambo bij de eerste paal binnen geschoten.: 1-0. Dit was het start sein voor PSV om de duimschroeven nog eens stevig aan te draaien maar DVG bewees geleerd te hebben van de vorige wedstijden. Niemand verzaakte in strijd en beleving.

Echt in de problemen kwam DVG niet en als dit al zo was dan was er steeds weer een blok of Rens van den Akker die de situatie weer klaarde. De klok werkte uiteindelijk ook in het voordeel van DVG.
PSV drong steeds meer aan en DVG loerde meerdere keren op de counter. Invaller Jaap Verhoeven zorgde voor de bevrijdende 2-0 maar de aftrap was ook nu niet meer aan de orde. Al met al een goede overwinning van DVG die daarmee in het spoor blijft van de koplopers in deze klasse.

DVG-2 verloor thuis van Sparta ’25, na een 2-2 tussenstand werd het uiteindelijk een 2-4 nederlaag.
De

DVG dames verloren ook van St Estria. Na een 1-0 achterstand werd het nog wel gelijk maar het werd ook nog 1-2. Danique van de Sande werd women of the match.