&

Braakhuizen 1 - DVG 1

DVG pijnlijk verlies bij Braakhuizen

Gezien de positie van DVG op de ranglijst hadden menige supporters een andere instelling verwacht in de moeilijke uitwedstrijd tegen Braakhuizen. Een goed voetballende ploeg waar onlangs thuis met 4-0 werd verloren. Vandaag leek het wel of DVG zich al bij voorbaat had neergelegd bij een nieuwe nederlaag.  Die kwam er dan ook, het werd een pijnlijke 8-1.

De openingsfase was al bijzonder doelpunt rijk. Al na 3 minuten moest Sten Traa de bal uit het netje halen. Een schot kon nog wel worden gestopt maar in de rebound waren de aanvallers van Braakhuizen veel alerter, iets wat in de gehele wedstrijd zo zou blijven. DVG kwam toch nog o p gelijke hoogte. Een lange rush van Sander van de Ven werd afgrond met een steekballetje op zijn broer Luuk, die mee was opgekomen. Zijn schot werd gestopt door de keeper maar ook hier niet klemvast en de wegspringende bal kwam tegen Luuk aan en stuiterde in het doel: 1-1. Vanaf dat moment liep DVG achter de feiten aan. Na 10 minuten werd de 2-1 gescoord en na 14 minuten was de wedstrijd eigenlijk al beslist: 3-1. Na een half uur werd de 4-1 gescoord na een goed lopende combinatie van Braakhuizen. Dit was tevens de ruststand.

Na rust kunnen was er maar een voetballende ploeg en de vraag was hoe groot de nederlaag zou uitvallen mede omdat DVG coach Henk van Hattum een paar spelers, mede uit voorzorg voor volgende week, wisselde. De score liep op tot de genoemde 8-1. Typerend was een situatie waarbij DVG met 3 aanvallers tegen 1 verdediger niet tot scoren kwam.
Met de kennis van de uitslagen van deze week is een overwinning thuis tegen Bladella noodzakelijk.
Werk aan de winkel om dat, als team, voor elkaar te brengen en zodoende de onzekere nacompetitie te ontlopen.

DVG-2 is bezig aan een goede serie en won vandaag met duidelijke cijfers van de nummer 2 van de ranglijst, Nulandia 3. In Nuland werd met 0-3 gewonnen. Met deze overwinning blijft een periode titel haalbaar.