&

BES 1 - DVG 1

DVG verliest ook de uitwedstrijd tegen BES

In de uitwedstrijd tegen het BES uit Borkel en Schaft liep zondag 8 april DVG tegen een nederlaag op. De uitslag werd al voor rust op het score bord gezet ondanks nog vele kansen voor de thuisploeg,
uitslag 3-1.

Het zit DVG even niet mee, het spel is ondermaats en ook de spelers zijn zich bewust van de matige prestaties, tegen welke tegenstanders er dan wordt gespeeld in dan van minder belang. Tijd om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Het spel van BES is gebaseerd op lange trappen naar voren en met 2 snelle spitsen is dat een effectieve strategie. Als DVG de bal dan voorin of op het middenveld niet vast kan houden duurt het niet lang of iedereen moet weer naar achteren. Kortom van (goed) voetbal was dan ook geen sprake.

Kansen waren ook sporadisch, in de 18e minuut kon Sten Traa een schotje van BES makkelijk onschadelijk maken. Het eerste wapenfeitje van DVG bestond uit een kopbal door Bas van Houtum die naast het doel ging. In de 26e minuut werd DVG doelman in verlegenheid gebracht door een hoge en moeilijke terugspeelbal van Jeroen Caarls, hij kon nog wel aannemen maar de bal sprong te ver weg en gaf de aanvaller van BES de mogelijkheid om de score te openen: 1-0.  Lang genieten was er niet bij, 2 minuten later was het de beurt aan Bart de Windt die met een droge dropkick de  keeper van BES verraste. Van zo’n 25 m ging de bal via de binnenkant van de paal in het doel: 1-1. Een voorsprong van DVG lag voor het grijpen toen Twan van den Broek aan buitenspel ontsnapte en vrij voor de keeper een lobje probeerde. Helaas was de keeper iets te groot en kon hij de bal nog net tot corner verwerken. Kort voor rust liep DVG opnieuw averij op. Vanaf de linksback positie werd er onvoldoende ingegrepen waardoor de BES aanvaller er tussen kon komen. Zijn volley belande aan de binnenkant van het zijnet: 2-1. Nog voor rust werd de uiteindelijke eindstand op het bord gezet. Een hoge en lange vuurpijl vanuit de BES verdediging stuiterde hoog op tussen de laatste lijn en de DVG doelman. Opnieuw was BES attenter op de bal en met een puntje van de schoen werden alle DVG verdedigers verrast: 3-1
Na rust was het spel van DVG niet veel beter en een 4-1 achterstand lag meer in de lijn van de verwachtingen dan de aansluitingstreffer. BES loerde op de counter en deed het op gepaste tijden ook rustig aan met het oog op klok. Het feit dat alle uitballen onder de afrastering door rolden en snel spel ook onmogelijk maakte speelde BES de kaart. De beste kans was nog voor Bas van Houtum maar al met al was een nederlaag niet meer af te wenden. BES was ook onnauwkeurig en slordig in de afronding en zodoende werd er niet meer gescoord. Einduitslag : 3-1.

Volgende week speelt DVG weer thuis, dan komt Unitas ’59 op bezoek.

DVG 2 verloor in de uitwedstrijd tegen UDi ’19 met 5-2