&

WHV 1 - DVG 1

DVG boekt zakelijke overwinning op WHV

DVG speelde vandaag in Loosbroek tegen de rode lantaarn drager WHV. Met het vertrouwen, meegenomen vanuit de vorige wedstrijd, zou dit dus een winstpartij moeten betekenen. De eerste kans was dan ook voor DVG, een rush van Twan van de Broek kwam bij de meegelopen Bart de Windt maar zijn schot werd geblokt door de WHV verdediger.

Niet veel later probeerde de mee opgekomen Martijn Caarls via een handigheidje een corner te versieren maar de bal bleef binnen en via 2 balcontacten stond WHV ineens voor het DVG doel. Daar werd niet adequaat genoeg verdedigd en kon de WHV aanvaller, vrij voor de Liempdse keeper, de 1-0 binnen schieten. De fase daarna was typerend voor de gehele wedstrijd. DVG de beter voetballende ploeg en WHV was fysiek sterker in de persoonlijke duels. De gelijkmaker volgde in de 18e minuut. Wilco Voets legde de bal achter de WHV verdediging en met een sliding kon Bas van Houtum, via de handen van de keeper, de opgelopen achterstand ongedaan maken. Niet veel daarna had Bas de uitgelezen mogelijkheid op zijn tweede treffer. Hij raakte de bal echter volkomen verkeerd. In de 33e minuut werd een mooie aanval van DVG bekroond met een doelpunt. Twan van de Broek deed het laatste voorbereidende werk en de wederom mee opgekomen Martijn Caarls zorgde voor de afronding: 1-2 Dit was tevens de ruststand.

WHV gaf de moed niet op en DVG werd teruggedrongen. Net als in de eerste helft waren de DVG combinaties veelal onzuiver en dat bracht hoop in de WHV gelederen. Zonder echt uitgespeelde doelkansen was het WHV dat toch op de gelijkmaker hoopte. Een vrije trap van net buiten de 16 was nog de beste kans. Mark Faes, al of niet met de hulp van Martijn Caarls voorkwam de Loosbroekse gelijkmaker. DVG counterde een paar keer gevaarlijk maar het was net even te onnauwkeurig. Een nieuwe counter van DVG kwam bij Sander van de Ven terecht die in het strafschop gebied, onreglementair, werd onderbroken met een penalty voor DVG als beslissing. Daan Voets scoorde via de handen van de keeper het derde doelpunt aan DVG zijde. Net na de aftrap veroverde DVG opnieuw de bal en met een hard afstandsschot van Bart de Windt werd de overwinning veilig gesteld. De einduitslag was uiteindelijk 2-4 omdat WHV in de slot minuten nog een keer tegen scoorde.

Volgende week speelt DVG thuis tegen VOW en die wedstrijd begint al om 14:15!

DVG 2 speelde uit tegen Boskant en verloor met 2-0.

De DVG dames wonnen de uitwedstrijd tegen Erp met 1-3. Sanne Schalkx werd uitgeroepen tot Woman of the Match.