&

Vorstenbosche Boys 1 - DVG 1

DVG is heer en meester en wint met 0-7

Na een pauze van 2 weken is de competitie zondag 12 maart weer hervat. DVG ging op bezoek naar Vorstenbosch en speelde tegen de “boy’s”. Bijna letterlijk de boy’s, vandaag, want het klasse verschil was groot en ook de uitslag: 0-7. Vooraf was er een gevaar van onderschatting en misschien waren de gedachte al bij de derby van volgende week maar dit alles was ongegrond.

Vorstenbosch won de laatste wedstrijd van en in Boxtel. Het team van vandaag maakte echter geen enkele aanspraak op een punt. Toch waren er in de allereerste seconden van de wedstrijd kansen om de score voor het thuispubliek te openen. De Liempdse goalie liet dit echter niet toe en redde bekwaam. DVG was gewaarschuwd en trok het initiatief volledig naar zich toe. Een hoekschop, genomen door Wilco Voets, trof geen aansluiting bij Bas van Houtum maar niet veel later werd de eerste score op het bord genoteerd. Een rush van Sander van de Ven leverde een hoekschop op en nu was het Bart de Windt die de bal binnen kopte: 0-1.  Deze score werd in de 20e minuut verdubbeld, Twan van den Broek soleerde door de verdediging en zijn breedte bal werd door de verdediging van Vorstenbosch geblokt maar kon niet worden weggewerkt. De bal kwam voor de voeten van Bart de Windt die vanaf 16m de bal tussen de benen van de keeper door binnenschoot: 0-2.

Doelman Mark Faes werd alleen door de eigen defensie aan het werk gezet toen een kopbal van Martijn Caarls in het eigen doel dreigde te gaan.  De hoekschop die erop volgde werd strak voor het Liempdse doel geschoten maar de kopbal ging ver over. Nog voor de rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Een steekbal van linksachter Pim Verboom leek een makkelijke bal voor de keeper maar als een duveltje uit een doosje was daar het voetje van Sander van de Ven die de bal van richting veranderde en de keeper kansloos maakte: 0-3. De laatste actie voor de rust was een hoekschop waarbij de bal niet weggewerkt kon worden en die door Ruud Pijnenburg werd ingeschoten, de keeper stopte de bal, maar blijkbaar achter de lijn. De scheidsrechter die goed stond opgesteld hoefde hiervoor niet op zijn horloge te kijken: 0-4.

Na de rust begon Vorschtenbosch zoals in de eerste helft met een paar goede kansen op een doelpunt. Een kansrijk schot kwam op een schouder van de DVG verdediger en leverde een hoekschop op. In de scrimmage die volgde kwam de bal op de lat. Het was duidelijk een alles of niets fase van Vorstenbosch en de stelling werd al snel duidelijk, het zou niets worden. In een counter kwam Wilco Voets vrij voor de keeper maar die wist verdere schade nog te beperken. De uitstekend in vorm verkerende Bart de Windt gaf een strakke cross pass op Sander van de Ven, die met een handig kopballetje zichzelf in stelling bracht. Goed doorzetten betekende zijn 2e van de middag: 0-5. Een goed en snel uitgevoerde aanval over links af werd vakkundig klaargelegd voor Bart de Windt die van 16 meter laag en snoeihard zijn 3e binnen schoot: 0-6. De stand gaf alle aanleiding om toch al een beetje vooruit te kijken naar volgende week en een paar spelers wat extra rust te geven en ook om de wissels weer speelminuten te geven. Aaron van Dooren verdiende een vrije trap en eiste die voor zichzelf op. Niet onterecht want zijn schot draaide keurig richting kruisingen dit betekende tevens de einduitslag van deze wedstrijd die het al lang niet meer was: 0-7. De resterende minuten werden plichtmatig uitgespeeld zonder kaarten of blessures. Extra goed nieuws kwam uit Maliskamp waar de virtuele koploper, Avesteyn (minste verlies punten) gelijk had gespeeld.

Volgende week de dommel derby tegen Boxtel en natuurlijk zijn de belangen groot, kennen de spelers elkaar goed, zijn de trainers van beide teams bekenden, gaan bestuurders en supporters goed met elkaar om en begint de wedstrijd om 14:30 gewoon met een 0-0 stand.
Na afloop kan er in de DVG- kantine in de 3e helft worden nagepraat onder het genot van een drankje en een stukje muziek.

DVG 2 pakte, uit tegen Mifano, in Mierlo een belangrijk puntje. Het werd uiteindelijk 2-2. Ook volgende week een belangrijke duel, thuis tegen Bruheze.