&

RKVV Keldonk 1 - DVG 1

DVG boekt moeizame overwinning op RKVV Keldonk

In de uitwedstrijd zondag 26 maart tegen Keldonk boekte DVG de negende overwinning op rij. Het werd een benauwde 0-1 en dit ook zomaar anders kunnen zijn, in twee opzichten. Keldonk verdiende wel een punt maar kreeg dit niet en als DVG voor rust 0-2 maakt wordt het wellicht een gemakkelijke middag.
De openingsfase was voor DVG maar echte kansen leverde dit nog niet op. Een schotje van Bart de Windt kwam recht in de handen van de keeper. Het spel oogde traag en het hobbelige veld hielp ook al niet mee. DVG kreeg een makkelijk gegeven vrije trap net buiten de 16m. De opgestelde muur dekte de rechterhoek af en de keeper ging helemaal aan de andere kant van het doel staan. Peter Versantvoort had dit goed gezien en met een mooi geplaatst schot over de muur was de keeper kansloos: 0-1. Het tempo van DVG was veel te laag en dit bracht de sterkte van Keldonk naar boven. Duelkracht en inzet. Voetballend was het niet echt hartverwarmend. Een sterke fase van Keldonk betekende flink wat werk voor DVG-doelman Mark Faes. Met zijn voet bracht hij de eerste redding. Vlak daarna had het ook zomaar 0-2 kunnen staan. Aaron van Dooren kon de bal net niet goed onder controle brengen en ook Bart de Windt kwam net te kort om een voorzet van Joep van der Meijden in te tikken. Net voor rust kwam de sterkste fase van Keldonk, een schot van Keldonk spatte op de lat uiteen en ook een poging om Mark Faes met een lobje te verschalken mislukte. Mark tikte de bal nog net over de lat. De ruststand was dus 0-1.

De meegereisde supporters hadden na de rust een ander DVG verwacht. Maar min of meer de enige kans in de tweede helft kwam op naam van Martijn Caarls, zijn inbreng leverde niet meer op dan een hoekschop. Die bracht het nodige gevaar maar alle schoten werden geblokt en bleef dus de voorsprong erg minimaal. Keldonk stroopte de mouwen nog eens op en pompte de ballen naar voren en de Liempse verdedig deed dit in omgekeerde volgorde. Dit kwam het voetbal niet ten goede en werd het een rommelige fase waarin de scheidsrechter ook steeds meer moeite had om te beoordelen wat wel en wat niet door de beugel kon. Echte gevaarlijke situaties bleven uit maar het had ook zo maar anders kunnen aflopen. De overwinning werd over de streep getrokken: 0-1 De overwinning van vandaag was zeker niet de mooiste maar leverde niet meer of minder dan 3 punten op. Met het gelijke spel van Boxtel en Boskant, verloren er 2 concurrenten belangrijke punten. Het spel van DVG zal volgende week, in de thuiswedstrijd tegen WEC, toch beter moeten worden anders zal die deksel een keer gaan vallen.

De DVG dames hadden niet de beste dag en verloren met ruime cijfers van Oss20: 1-9, Sanne Schalkx werd Woman of the Match.